Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kartal Dönüştüğü Zaman En Çok Kim Kazanacak?

Kartal’daki dönüşüm, için düğmeye basılıyor. Türkiye’de ilk olacak uygulamayla buradaki arsa sahipleri, turizm, ticaret ve konut binaları yapabilecek. Bölgede en büyük araziler sırasıyla Eczacıbaşı, Simens ve Doğuş’a ait.

Milliyet Gazetesi
Kartal Dönüştüğü Zaman En Çok Kim Kazanacak?

Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yakında düğmeye basılması planlanıyor. Ünlü mimar Zaha Hadid’e hazırlatılan kentsel dönüşüm planı çerçevesinde yapılan 1/5.000’lik planlar önümüzdeki günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından askıya çıkartılacak. Ardından 1/ 1.000’lik planlar hazırlanacak. Sır gibi saklanan planların detaylarını ele geçirdik.

Kartal Kentsel Dönüşümü’nde bir ilke imza atılıyor.  İmar planlarında, arsa ve arazi sahiplerinin turizm, ticaret ve konut imarı kullanması serbest bırakıldı. Buna göre arsası üzerine turizm lejantlı bina emsal edecek olanlara 3 emsal, ticaret ve konut inşa edeceklere 2.5 emsal inşaat izni verilecek.

Bölgede ekonomiye yön veren şirketlerden pek çoğunun arazisi var. Eczacıbaşı Holding, Siemens, Doğuş Gayrimenkul ve Kibar Holding gibi kuruluşların yanı sıra Kartal Kentsel Dönüşüm projesinde arazisi olan isimler arasında Mutlu Akü, Metal Holding, Sunta Tahta, Gözütoklar Yapı,  Exsa Export ve Valfsel Armatür de bulunuyor.

Bölgede en geniş araziye sahip olan isim Eczacıbaşı.  Holdingin  bölgede 317 bin metrekarelik arsası bulunuyor. Eczacıbaşı, 317 bin metrekarelik arazisine, yapılan değişiklikler doğrultusunda bodrumlar hariç 500 bin metrekaden fazla inşaat yapabilecek. Kuruluş, turizm imarlı bir projeyi hayata geçirmek istediği takdirde bodrumlar dahil toplam inşaat alanı 1 milyon metrekareyi aşan İstanbul’un en büyük kompleksini yapabilecek.

Kartal’da arazi büyüklüğü açısından Eczacıbaşı’nı takip eden ikinci isim Siemens. Şirketin 80 bin metrekarelik arazisi var. Doğuş Gayrimenkul ise 74 bin metrekarelik arsasıyla Kartal Kentsel Dönüşüm projesinde arsa büyüklüğü açısından üçüncü isim.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kartal-donustugu-zaman-en-cok-kim-kazanacak_75155.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!