Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Karun Hazineleri TBMM’de Sergileniyor

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, Karun’un hazinelerinin TBMM’de sergilenmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvuruda bulundu. TBMM’ye gel

Zaman



şak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, Karun’un hazinelerinin TBMM’de sergilenmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

TBMM’ye gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin Uşak’ın tarihi mirasını görmesi gerektiğini belirten Başkan Apaydın, Uşak’ın tanıtımı için Karun’un hazinelerinin sergilenmesi ve simge olarak benimsenmesi gerektiğini söyledi. TBMM’nin 85. açılış yıldönümü olan, 2005 yılının Milli Egemenlik Yılı ilan edildiğini belirten Apaydın, etkinlikler çerçevesinde TBMM’de oluşturulan Türkiye koridoru’na Uşak’tan Karun hazinelerinin imitasyonlarının gönderilerek, sergilendiğini söyledi. TBMM’de açılan bu sergiye Karun hazineleri ile katılmaya karar verdiklerini Belirten Başkan Apaydın, “Uşak Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen Karun Hazinesi’nden olan Güneş Kursu, Aslan başlı bilezik, altın meşe palamudu gerdanlık, yonca ağızlı sürahi, altın broş, üzeri insan figürlü maşrapa, bakır sürahi, ve göz yaşı şişelerinin imitasyonları sergiye konulmuştur. Böylece TBMM’ye gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin Uşak’ın tarihi mirasını görmesini sağlamış oluyoruz” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/karun-hazineleri-tbmmde-sergileniyor_24802.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!