Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kasımpaşa'da Yaşanan "Su Baskınları Tarihe Karışıyor!..."

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve su baskınlarına son verecek olan Kasımpaşa Tüneli, yarın Başkan Gürtuna ile İSKİ Genel Müd

İBB



b>İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve su baskınlarına son verecek olan Kasımpaşa Tüneli, yarın Başkan Gürtuna ile İSKİ Genel Müdürü Çodur tarafından hizmete alınacak.

Bölgede yaşanan sel baskınlarına son verecek olan, çevre sakinlerinin sosyal yaşamına büyük katkılar sağlayan "Kasımpaşa Yagmursuyu Tüneli ve Kanalı"nın açılış töreni, 6 Şubat 2003 Cuma Günü (Yarın) Saat 13.30'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Ali Müfit Gürtuna ile İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur'un katılımıyla gerçekleştirilecek.

Feriköy, Baruthane, Dolapdere ve Cinderesi'nde yağmursuyu ve atıksu ayırımını sağlayan Kasımpaşa Tüneli, bölgede yaşanan su baskınlarına son verecek.

Proje kapsamında; yağmurlu havalarda savak yapısından dolayı zaman zaman Haliç'e akan atıksu ve yağmursuyu kanallarının ayırımı yapıldı. Bölgede daha önce atıksu ve yağmursuyu karışık toplanarak Baltalimanı Atıksu Arıtma Tesisine iletilerek arıtılırken, yapılan bu ayırım neticesinde büyük miktarda enerji tasarrufu da sağlandı.

Açılış törenine bütün basın mensupları davetli... Programı izleyecek gazeteciler için, saat 13.00'da Aksaray İSKİ Merkez Binası önünden araç kaldırılacak.

İSKİ Dev Yatırımlara Devam Ediyor...

İSKİ Genel Müdürlüğü; İstanbulluların daha rahat ve mutlu yaşamalarını sağlamak ve şehri modem çağın yenilikleriyle buluşturmak için çevre koruma yatırımlarına ara vermeden devam ediyor. İSKİ'nin her gün bir yenisini hizmete aldığı çevre koruma projeleri neticesinde, İstanbul'un çevresi ve İstanbulluların çehresi gülmeye başladı.

Sadece Türkiye'de değil dünyada da büyük takdir toplayan dev yatırımlar sayesinde, bugün yaşanılır bir İstanbul var. İSKİ'nin katrilyonları bulan yatırımları neticesinde İstanbulluların musluklandan, kesintisiz 24 saat Dünya Sağlık Teşkilatı ve Avrupa Birliği standartları kalitesinin de üzerinde içilebilir su akıyor.

1994 yılında İstanbul'da atıksularını sadece yüzde 9'u arıtıldığı için atıksular İstanbul'un su havzalarına, derelerine, Marmara Denizi'ne ve İstanbul Boğazı'na kontrolsüz bir şekilde akıyordu. Bunun neticesinde İstanbul'un sahilleri, dereleri ve Haliç çevreye yaydıkları kötü koku sebebiyle İstanbulluların sağlığını tehdit ediyordu.

İSKİ; İşehrin su meselesini çözmek için gerçekleştirdiği içemsuyu yatırımlarının yanı sıra, yeşil ve temiz bir İstanbul için büyük çevre koruma projelerini de bir bir hayata geçirdi. Bunun sonucunda dereler ve sahiller dev kuşaklama kollektörleri ile donatıldı. Dünya çapında arıtma tesisleri inşa edildi.

Haliç'te de İstanbulluların büyük bir rüyası gerçekleşti. Bütün bu hizmetler neticesinde İstanbul Boğazı, Marmara Denizi ve Haliç'te denize girmek artık bir nostalji olmaktan çıktı, gerçeğe dönüştü...

Program:

Tarih : 06 Şubat 2004, Cuma
Yer : Sururi Parkı/ KASIMPAŞA
Saat : 13.30

http://www.yapi.com.tr/haberler/kasimpasada-yasanan-su-baskinlari-tarihe-karisiyor-_8936.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!