Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kaş'ta Yargı Kararına Rağmen İnşaat Sürüyor

Kaş’ta doğal sit alanı olan İnceboğaz Plajı’nı betonlaştıracak ‘mesire yeri’ projesinin inşaatı yargının yürütmeyi durdurma kararına rağmen sürüyor.

yapı.com.tr
Kaş'ta Yargı Kararına Rağmen  İnşaat Sürüyor

Antalya’nın Kaş ilçesinde 3. derece doğal sit alanı olan İnceboğaz Plajı’na Kaş Belediyesi tarafından yapılmak istenen ‘Piknik ve Mesire Yeri Düzenlemesi’ projesi Antalya 4. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararına rağmen inşa ediliyor. Birgün Gazetesi'nden Olgu Kundakçı'nın haberine göre, soyunma odası, tuvalet, büfe, kapalı alanlı kır gazinosu, betonarme su deposu inşaatı ile sahile dökülecek kaba beton üzerine doğal kayrak taşı döşenmesini içeren proje mahkeme tarafından ‘telafisi imkânsız zararlar doğabileceği’ gerekçesiyle durdurulmuştu. Plajdaki inşaat çalışmalarını Birgün tarafından görüntüledi.

"Ne izin var ne plan"

Yargı kararının ardından sahile çivi bile çakılamayacağını belirten dava avukatı Tuncay Koç, “Mahkemenin geçici bir durdurma kararı var. Esastan karar verilene kadar herhangi bir çalışma yapılamaz. Kaş Belediyesi, hiçbir yasal karar olmadan geçen Şubat ve Mart aylarında doğal sit alanı olan bu alana girip tahribatta bulunmuş. Orada Koruma Kurulu’ndan, Orman Bakanlığı’ndan izin alınmadan çalışmalara başlanmış” dedi.


İnşaat çalışmalarının bölgenin imar planı olmadan başlatıldığını belirten Koç, “İnceboğaz’ın 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planı yok. Bu plan olmadan inşaat yapılıyor. Kaş Belediyesi burada tamamen el yordamıyla hareket ediyor. Hukuku hiçe sayıyor. Sit alanını hiçe sayıyor. Tek derdi buradaki plajı işletmeye sokmak. Kaldı ki orası plaj bile değildi, sonradan oluşturulmuş bir plaj, bu da sit kararına göre suçtur” dedi.

Avukat Koç, plajda yapılan işlemlerin acilen durdurulasını, aksi takdirde suç duyurusunda bulunacaklarına dair Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na, Kaş Kaymakamlığı’na ve Kaş Belediyesi’ne dilekçe verdiklerini belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kasta-yargi-kararina-ragmen-insaat-suruyor_135408.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!