Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Katar’ın Ortak Olduğu AVM’ye Kat Çıkılıyor

2020 yılında Katar devletinin yaklaşık 300 milyon dolar vererek ortak olduğu İstinyePark AVM'nin çatısında çalışma başladı; 2007'de açılan alışveriş merkezinin üst kısmına yeni katlar ekleniyor.

yapi.com.tr
Katar’ın Ortak Olduğu AVM’ye Kat Çıkılıyor

Orjin Grup ve Doğuş Grubu ortaklığı ile 2003 yılında tasarlanan, 2007’de inşaatı tamamlanan İstinyePark alışveriş merkezinin boyu uzuyor. İstanbul Sarıyer’de Katar Caddesi üzerinde yer alan yaklaşık 90 bin metrekare büyüklüğündeki İstinyePark AVM’nin çatı katına yeni katlar inşa ediliyor.

Katar devletinin 2020 yılında yüzde 42 hissesini satın alarak ortak olduğu İstinye Park hali hazırda 90 bin metrekare büyüklüğünde ve 300 mağazadan oluşuyor. Yeni eklentilerle mağaza ve restoran sayısının artması bekleniyor.

Sözcü’de yer alan habere göre; yetkililer yapılaşmanın imar planlarına ve yönetmeliğe uygun olduğunu belirtti. İstinyePark AVM yatırımcılarının, Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Koruma Kurulu’ndan gerekli izinleri aldığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed El Sani'nin başkanlığında Kasım 2020’de yapılan Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 6'ncı toplantısının ardından iki ülke arasında askeri, ekonomik, sanayi, uluslararası ticaret, serbest bölgeler ve su kaynaklarının yönetimi alanlarında birçok anlaşma imzalandı.

Bu anlaşmalardan biri de Katar Yatırım Ajansı’nın İstinye Park ortaklığıyla ilgiliydi. Bu anlaşmayla Katar Yatırım Ajansı, Doğuş Grubu ve Orjin Grubu ile İstinye Park’ta ortaklığa gitmişti. Katarlılar bu ortaklık için 300 milyon dolara yakın bir mebla ödemişti.

Doğuş Grubu, İstinyePark’ta yüzde 42’lik hissesini Katar devletinin şirketi Qatar Holding'e 300 milyon dolara yakın bir meblağa devretmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/katarin-ortak-oldugu-avmye-kat-cikiliyor_197995.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!