Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Katliama "Dur" Dendi

Kaynaklar Belediyesi, bölgenin akçiğeri durumunda olan ağaçlık bölgeyi imara açmış, bu uygulama Büyükşehir Belediyesi'nin başvurusu sonucu mahkemel

Yeni Asır



b>Kaynaklar Belediyesi, bölgenin akçiğeri durumunda olan ağaçlık bölgeyi imara açmış, bu uygulama Büyükşehir Belediyesi'nin başvurusu sonucu mahkemelik olmuştu
İzmir'in 3 bin hektarlık yeşil dokusunu, sanayi ve konut alanına dönüştürmek isteyen Kaynaklar Belediyesi'nin karşısına "hukuk" çıktı. Kaynaklar ve Buca Belediyeleri arasındaki sınır anlaşmazlığıyla ilgili davada, İzmir 2. İdare Mahkemesi geçtiğimiz Kasım ayında yürütmeyi durdurma kararı verdi.
Karara itiraz eden Kaynaklar Belediyesi'nin bu isteği de İzmir Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.

İnşaat yapılmayacak
Bölge İdare Mahkemesi'nin aldığı kararla, sınır anlaşmazlığı ile ilgili dava sonuçlanana kadar, Kaynaklar Belediyesi'nin sözkonusu 3 bin hektarlık ağaçlarla kaplı alanda, herhangi bir inşaat ya da proje yapmasının önüne kesin olarak geçildi. Bölgenin akciğeri olarak nitelendirilen bölgelerin imara açılması da engellenmiş oldu. Böylece, Kaynaklar Belediyesi'nin 3 bin hektarlık alandaki yeşil dokuyu imara açarak katletmesinin önüne geçildi.
Kaynaklar Belediyesi, Buca Belediyesi ile yaşanan sınır muhalefetiyle ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava kesin olarak sonuçlanana kadar bölgede hiçbir inşaat faaliyetinde bulunamayacak. İzmir 2.İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararı devam edecek. 3 bin hektarlık yeşil alanın kaderi, mahkeme sonuçlandığında belli olacak.

Karara uyacaklar
Kararın sevindirici olduğunu belirten Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, şunları söyledi:
"Kaynaklar'da yapılan işlemlerin hepsi yanlıştı. İZSU yönetmeliğine, İmar Kanunu'na aykırı bir çalışma yapılmak isteniyordu. Çam ağaçlarını kesip bina yapacaklardı. Mahkeme doğru bir karar verdi. Ama asıl sonucu bekleyeceğiz. Buna 'rant peşinde koşmak' denir. Mahkeme kararlarını uygulamamak da suçtur. Uygulamazlarsa dünyanın kaç bucak olduğunu görürler.

Ağaçlandırma sahası konutlarla dolacaktı
Kaynaklar Belediyesi, davaya konu olan 3 bin hektarlık bölgede, Yeni Mezarlık Alanı'nın genişleme bölgesini, sanayi bölgesine; Buca Esnaf Oteli'nin karşısındaki orman alanı ve ağaçlandırma sahalarını da konut alanına dönüştürmek istedi.
Buca Belediyesi'ni doğal karakteri korunacak alan olarak belirlediği çam ağaçlarıyla kaplı Olduruk Mevkii, yapılaşmaya açılacaktı.



http://www.yapi.com.tr/haberler/katliama-dur-dendi_3080.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!