Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

100 Milyar Dolarlık Pazar...

Katrina’nın Yıktığı Kenti 2 Türk Mimar Tasarlıyor

ABD’de geçen yıl Katrina kasırgasının yıktığı New Orleans’ın yeniden yapılanması için hazırlanan 10 proje Venedik Bienali’nde sergileniyor.

Hürriyet Gazetesi
Katrina’nın Yıktığı Kenti 2 Türk Mimar Tasarlıyor

br/> ABD’de geçen yıl Katrina kasırgasının yıktığı New Orleans’ın yeniden yapılanması için hazırlanan 10 proje Venedik Bienali’nde sergileniyor. Erkin Özay ve Pars Kibarer isimli Türk mimarlar, geçen pazar günü başlayan Venedik’teki festivalde projelerini sergiliyorlar.

ODTÜ Mimarlık Fakültesi’ni bitiren Özay, 2001 yılında Harvard’da tasarım üzerine master eğitimini tamamladıktan sonra ABD’de çalışmaya başladı. Rochester Üniversitesi’nden başarıyla mezun olan Kibarer de Harvard Üniversitesi’nde master yapmış.

Çevreyle dost bina
Katrina sonrası yeniden yapılanma kapsamında seçilen 10 projeden biri olan Türk mimarların eseri, Amerikan pavyonunda sergileniyor. Serginin küratörü Christian Bruun, "Katrina kasırgasından hemen sonra bir yarışma düzenledik. Amacımız mimarların bir araya gelerek Katrina’nın yıktığı New Orleans’ı yeniden yapmasıydı. Ancak tabii ki sadece bina yapmak anlamında değil, çevre ile de dost binalar tasarlamak istedik" diye konuştu.

Türk mimarların tasarladığı proje de çevre ile uyum içinde geniş avlulu apartmanlardan oluşuyor. Su kenarına kurulan binalar arasında yeşil alanlar için büyük boşluklar bırakılmış. Evlerin en büyük özelliği zeminden daha yukarıda inşa edilmiş olması. Ayrıca binaların dış yüzeyleri de herhangi bir kasırga ihtimaline karşı güçlendirilmiş. Binanın altında kalan boşluklar da "Home Bussinnes" olarak ya da "avlu" olarak kullanılabiliyor. Avlu olarak bırakılan bölüm nehre bakıyor ve insanların boş vakitlerini geçirebilecekleri mükemmel bir alan sunuyor.

Tamamen prefabrik
Projedeki binalar sekiz katlı olarak tasarlandı. Binaların her iki kısmı da tamamen ana binaya monte edilmiş cam panellerden oluşuyor. Projenin tamamen prefabrik ve seri üretime geçebilmeye olanak verebilecek nitelikte olduğunu belirtildi. Binada ayrıca kurulacak klima sistemleri nehir suyundan faydalanacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/katrinanin-yiktigi-kenti-2-turk-mimar-tasarliyor_48265.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!