Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

100 Milyar Dolarlık Pazar Oluşan New Orleans, Türk İnşaat Şirketeri İçin Fırsat

Merkezi New York'ta bulunan Türk-Amerikan Sanayi ve Ticaret Odası (Turkish-American Chamber of Commerce & Industry-TACCI), hafta başında "New Orleans'ta Türk işadamları için yeni fırsatlar" konulu bir seminer düzenledi.

Referans Gazetesi
100 Milyar Dolarlık Pazar Oluşan New Orleans, Türk İnşaat Şirketeri İçin Fırsat

aşadığı doğal afetlerle büyük bir yıkım yaşayan ABD'nin New Orleans eyaletinin, yeniden inşasında Türk işadamlarına büyük fırsatlar sunduğu kaydedildi.

Merkezi New York'ta bulunan Türk-Amerikan Sanayi ve Ticaret Odası (Turkish-American Chamber of Commerce & Industry-TACCI), hafta başında "New Orleans'ta Türk işadamları için yeni fırsatlar" konulu bir seminer düzenledi. Seminere konuşmacı olarak New Orleans Dünya Ticaret Merkezi adına Bora Özkan katıldı.

Büyük ilgi gören seminerin açılış konuşmasını TACCI Başkanı Mustafa Merç yaptı. Merç, "Türk inşaat şirketlerinin uluslararası yatırımları ve başarıları göz önüne alındığında kasırgalarla yerle bir olan New Orleans'ın yeniden inşasında, neden rol oynamasınlar diye düşündük ve o yüzden bu semineri düzenlemeye karar verdik" dedi. Merç, New Orleans'ın sadece TACCI üyelerine değil, Türkiye'den ABD'de iş yapmak isteyenlere de duyurulması gereken önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

6 yıldır Louisiana eyaletinde yaşayan, orada alacak takibi ve kredi raporları hizmeti sunan Alexander&Hamilton Inc. adlı uluslararası danışmanlık şirketinde çalışan Bora Özkan ise New Orleans'ta 275 bin evin Katrina ve ardından gelen Rita kasırgasından zarar gördüğünü hatırlattı.

Ayrıca şehrin altyapısında da ciddi bozukluklar oluştuğunu söyleyen Özkan, bu sebepten inşaat sektörünün geleceğinin bölgede parlak olduğunun altını çizdi. Özkan, birçok mülk sahibinin henüz sigortadan paralarını alamadıkları için inşaat sektörünün, kasırgaların üzerinden 16 ay geçmesine rağmen hâlâ doygunluk noktasına ulaşmadığını vurguladı. Özkan, bunun da inşaat ve inşaatla ilgili sektörlere hâlâ New Orleans'ın kârlı imkânlar sunduğunu kaydetti.

Türklere bakışları değişti
"Yetkililer bölgenin kendi içinde kalkınmasının mümkün olmadığının farkında. Dışarıdan yatırımcının bölgeye gelmesi çok önemli. Bunun için önemli teşvikler çıkartıyorlar" diyen Bora Özkan, GoZone (Gulf Opportunity Zone) adı verilen, kasırgadan etkilenen eyaletleri kapsayan ve yatırımcılara birçok olanak sağlayan programa federal hükümetin büyük destek verdiğini belirtti. Özkan, bu projelerin yeni yaratılan her iş bazında yatırımcıya geri dönüşüm kredisi sağlamaktan elemanlarının maaşlarının yüksek yüzdelerini işadamlarına geri ödemeye kadar büyük teşvikleri içerdiğini vurguladı.

Özkan, "10-12 yılda inşaat sektörüne harcanması öngörülen miktar 80-200 milyar dolar. Bu, çok büyük bir rakam. Üstelik paranın geleceği yer devlet olduğundan, batması gibi ihtimal de yok. Yani risk çok düşük. Türk inşaat şirketleri muhakkak bu olasılığı göz önünde bulundurmalı" dedi. Özkan, İstanbul'daki Dünya Ticaret Merkezleri toplantısından New Orleans Dünya Ticaret Merkezi yöneticilerinin çok etkilendiklerini ve ondan sonra Türk işadamlarının bölgeye gelmesine daha da sıcak baktıklarını kaydetti.

"Bugüne kadar Türkiye'den başbakan, bakan veya ticari ataşelikler düzeyinde daha önce hiç New Orleans'a gelinmediğini fark ettiler" diyen Özkan, kısa bir süre içerisinde Türk işadamları için bölgeye bir gezi düzenlemeyi planladıklarını belirtti. Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, 2006'da ABD ile ticaret hacmini genişletme projesi çerçevesinde New York, Illinois, Florida, California, Georgia ve Teksas'a yoğunlaşma stratejisi belirlemişti. Ancak bunlar arasında New Orleans'ın içinde bulunduğu Lousiana bulunmuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/100-milyar-dolarlik-pazar-olusan-new-orleans-turk-insaat-sirketeri-icin-firsat_50848.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!