Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kayıp Kent Görücüye Hazır

Yozgat’ın Sorgun İlçesi’ne 10 kilometre mesafede bulunan Kerkenes Dağı’nda 1993 yılından beri sürdürülen kazı çalışmaları sonucu ortaya çıkarılan P

Hürriyet
Kayıp Kent Görücüye Hazır

b>Yozgat’ın Sorgun İlçesi’ne 10 kilometre mesafede bulunan Kerkenes Dağı’nda 1993 yılından beri sürdürülen kazı çalışmaları sonucu ortaya çıkarılan Pteria’nın yolu asfaltlandı.

Kazı Başkanı Arkeolog Geoffrey Summers ve eşi Françoise Summers, artık turistlerin bölgeyi gezebileceklerini belirterek ‘Gelen turistlere ancak kazı evimizde sergilediğimiz eserleri gösterebiliyorduk. Artık bölgeyi de rahatlıkla gezdirebileceğiz’ dedi.

Herodot’un sözünü ettiği kayıp şehir Pteria, MÖ 600 yılında kuruldu. Medler ve Lidyalılar arasındaki savaşta karargah olarak görev yaptı. MÖ 545 yılındaki savaş sırasında birden güneş tutuldu ve her iki taraf da barış anlaşması yapma kararı aldı.

Summers, bu yıl kazılar sırasında ilk kez insan kemikleri bulduklarını söyleyerek ‘Büyük bir ihtimalle bu kaçak kazı yaparken meydana gelen göçük sonucu hayatını kaybeden birisine ait’ dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kayip-kent-gorucuye-hazir_15930.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!