Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kayseri’de Fosil Müzesi Kurulacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, fosil müzesi yaptırmak için harekete geçti. 2022’de bitmesi planlanan müzenin bahçesinde millet kıraathanesi olacak.

yapi.com.tr
Kayseri’de Fosil Müzesi Kurulacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 18 Mayıs 2021'de ihaleye çıkarak Paleontoloji ve Fosil Müzesi yaptıracağını duyurdu. 16 Haziran 2021'de de müzenin yapımı için Çakıroğlu İnşaat Firması ile 14 milyon 444 bin 444 TL'lik sözleşme imzaladı. Eski Arkeoloji Müzesi'nin hemen yanına yeni bir binayla kurulacak olan Paleontoloji ve Fosil Müzesi'nin alanı 4 bin 500 metrekare olacak.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre; müzenin bahçesine millet kıraathanesi de yapılacak. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, eski Arkeoloji Müzesi binasının Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından millet kıraathanesi yapılmak üzere Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edildiğini belirterek, “Müze fonksiyonunu korumaya karar verdik. Taşhan bölgesinden çıkarılan 7.5 milyon yıllık fosiller burada sergilenecek.” şeklinde konuştu.

Büyükkılıç, “Müzenin bahçesinde de millet kıraathanesi olacak ve iki ayrı fonksiyon üstlenecek. Ayrıca ileride Seyyid Burhaneddin Hazretleri Türbesi ile bütünlük arz edecek şekilde bir çalışma yapacağız.” dedi.

Fosil müzesinin 2022'de bitmesi planlanıyor.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kayseride-fosil-muzesi-kurulacak_186266.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!