Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Çin'den Kazakistan'a İkinci...

Kazakistan'a Yatırım Çağrısı

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Türk sanayici ve iş adamlarının Rusya ve Beyaz Rusya ile sıfır gümrük anlaşması olan Kazakistan'a yatırım yapmada geç kalmamalarını istedi.

yapi.com.tr / AA
Kazakistan'a Yatırım Çağrısı

Fotoğraf: Melek Kaplan

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Türk sanayici ve iş adamlarının Rusya ve Beyaz Rusya ile sıfır gümrük anlaşması olan Kazakistan'a yatırım yapmada geç kalmamalarını istedi.

Tüymebayev, Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (GESİAD) Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Boydak Holding konferans salonunda düzenlediği programda, Kayserili sanayici ve iş adamlarına sinevizyon eşliğinde Kazakistan'ı tanıtan bir konuşma yaptı.

Kendisinin yıllar önce Ankara Büyükelçiliğinde diplomat olarak çalıştığını, daha sonra da İstanbul Konsolosluğu görevini yürüttüğünü anımsatan Tüymebayev, Türk iş adamlarının zaman geçirmeden Kazakistan'a gidip yatırım yapması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

''Türkiye'yi adeta evim gibi hissediyorum. Uzun yıllardan beri Türkiye'de bulunuyorum ve bu ülke ve insanına karşı özel bir sevgim var. Türk sanayici ve iş adamları Rusya ve Beyaz Rusya ile sıfır gümrük anlaşması olan Kazakistan'a yatırım yapmada geç kalmasınlar. Çünkü Kazakistan'da işçilik çok ucuz. Ulaşım ağı yaygın. Hammadde derseniz kömür, bakır, çelik bunların hepsi bol. Siz bu fırsatları kullanın ve Çinlilerin ucuz ürünlerinden daha ucuza üretim yapın.''

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici de Kayseri'nin Anadolu kentleri arasında çok özel bir yeri olduğunu kaydederek, ''Bu kentin limanı olmayabilir, çok fazla yeraltı ve yerüstü zenginliği de olmayabilir ama bu kentin en önemli sermayesi insanıdır. Müteşebbis insanıdır. Bu insanlar vatanını milletini sever. Diğergamdırlar. Hayırda birbirleri ile yarışırlar'' diye konuştu.

GESİAD Başkanı Hamdi Kınaş da üst çatı kuruluşları TUSKON'un önderliğinde Kazakistan ile Türk sanayici ve iş adamları arasında köprü olmaya devam ettiklerini söyledi.

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ise Kazakistan'da 8 mağazaları bulunduğunu, bu yıl mağaza sayılarını 9'a yükselteceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ve GESİAD Başkanı Hamdi Kınaş, Tüymebayev'e plaket takdim etti. Büyükelçi Tüymebayev'de Boydak'a ve Kınaş'a çeşitli hediyeler verdi.

ETİKETLER: ekonomi
http://www.yapi.com.tr/haberler/kazakistana-yatirim-cagrisi_85822.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!