Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Keçiörenliler 2005’te Metroya Kavuşacak

Çalışmaları süren Keçiören metrosu, Ümitköy’e ulaşacak Çayyolu metrosu ve Törekent’e kadar gidecek olan Sincan metrosu tamamlandığında Ankara, raha

Zaman
2


b>Çalışmaları süren Keçiören metrosu, Ümitköy’e ulaşacak Çayyolu metrosu ve Törekent’e kadar gidecek olan Sincan metrosu tamamlandığında Ankara, rahat ve hızlı ulaşımın merkezi haline gelecek.

Keçiörenliler, 2005 yazında metro ile yolculuk etmeye başlayacak. Yerel seçimler öncesi metro çalışmalarını hızlandıran Ankara Büyükşehir Belediyesi, Keçiören halkının 2 yıl sonra raylı sisteme kavuşacağını açıkladı. Günde yaklaşık 185 bin yolcuya hizmet vermesi planlanan Keçiören metrosu tamamlandığında Başkent, bir ucu Eskişehir Yolu’nda, diğer ucu Keçiören’de bulunan bir metro hattına sahip olacak. Ümitköy’e ulaşacak Çayyolu metrosu ile Törekent’e kadar gidecek Sincan metrosu da bitirildiğinde Ankara, raylı sistemle seyahat eden bir kente dönüşerek, rahat ve hızlı ulaşımın merkezi haline gelecek.

Keçiören metrosu çalışmalarının Ağustos’un ilk haftasında başladığını belirten EGO Raylı Sistem Daire Başkanlığı yetkilileri, 15 Temmuz 2005’ten itibaren Keçiörenliler’in hızlı ve konforlu bir ulaşım aracıyla yolculuk edeceklerini bildirdi. EGO yetkilileri, güzergahı Keçiören ile Ulus arasında olacak metronun şimdilik 6 istasyondan oluşturulmasının planlandığını, ancak Gazino durağının da dahil edilmesi durumunda 7 istasyondan oluşacağını kaydetti. Ulaşımın yeraltı tüneli ile sağlanacağı metro hattı, ‘Kazım Karabekir, Mecidiye, Kalaba, Kuyubaşı, Dutluk ve Gazino’dan geçerken, Kazım Karabekir Caddesi ile Ulus’ta aktarma istasyonu olacak. 15 Temmuz 2003’te ihalesi tamamlanan Keçiören metrosunun proje maliyeti, 405 milyon doları bulacak. Bunun 165 milyon doları inşaat işleri, 240 milyon doları ise elektro mekanik işler için harcanacak.

Keçiören’e raylı sistem yapılmasına sevindiklerini belirten Kuyubaşı esnafından Emre Erdoğan, “Keçiören’den Kızılay’a gitmek en az yarım saatimizi alıyor. Otobüs, duraklarda ve trafikte sürekli durduğundan vakit kaybediyoruz. Eğer metro tamamlanırsa, bizim için çok büyük kolaylık olur. Hem daha hızlı hem de daha rahat seyahat ederiz.” dedi.

Gazino’da oturan Erdoğan, metronun Gazino’ya kadar uzaltılmasının burada oturan vatandaşlar için çok daha iyi olacağını vurguladı.

Metronun tamamlanmasıyla birlikte şehrin merkezine daha kısa sürede ulaşacaklarını ifade eden ev hanımı Zennibe Sevim de şunları söyledi: “Benim 3 çocuğum çalışıyor. Sabah işe giderken trafik nedeniyle çok zorlanıyorlar. İş çıkışında da akşam trafiği yüzünden eve geç kalıyorlar. Metro olursa tüm Keçiörenliler, geç kalma problemi yaşamadan yolculuk yaparlar.”

Metro çalışmalarına olumlu baktıklarını belirten Keçiören Belediyesi yetkilileri ise, yaklaşık 1 milyon nüfuslu Keçiören’in 100–150 bin vatandaşının rahat ulaşım imkanına kavuşacağını bildirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/keciorenliler-2005te-metroya-kavusacak_5365.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • yıl 2009 şubat daha yarısı yapıldı :) YANITLA
  • Yıl 2008 Ekim ve hala ortada metro yok :D %41'i anca bitmiş. şaka mı bu ya? İnsanlarla dalga mı geçiyorlar. YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!