Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kemer Country'i Sakinleri Kurtaracak

Esat Edin'in borçları yüzünden tehlikeye giren Kemer Country'nin borçlarını site sakinleri ödeyecek. Mülk sahiplerinin evlerinin de tehlikeye girmesi üzerine oturanlar borcun 23 milyon dolarlık kısmı için ödeme planı yaptı.

Gazeteport
Kemer Country'i Sakinleri Kurtaracak

SPAN lang=EN> Çetin Nuhoğlu, Arman Kırım, Fatih Altaylı, Mehmet Aslantuğ-Arzum Onan, Azra Akın, Ersin Özince, Zafer Kurtul, Sami Erol, Semavi Yorgancılar, Agah Uğur, Saadettin Saran, Özalp Erkey, Metin Ar... Bu isimlerin hepsi, Türkiye'nin en prestijli projelerinden biri olan Kemer Country'de ev sahibi.

Gazeteport.com'un edindiği bilgilere göre şimdi bu isimler, projenin yaratıcısı olan Esat Edin'in borçları nedeniyle zor durumda kalan şirketin hisselerini satın almak için bir araya geliyor. Kemer Country projesinin yaratıcısı olan ve 53 milyon dolar borç ile boğuşan Esat Edin'in Kemer Grup`taki hisselerinin 23 milyon dolarlık kısmını ev sahipleri satın alıyor. Edin, borçlarını ödeyebilmek için Kemer Yapı ve Turizm`deki hisselerini geçtiğimiz yıl sonunda satışa çıkartmıştı.

83 milyon dolar borcu olan şirketin Edin ailesinin alacakları dışarda bırakıldığında toplam borcu 53 milyon dolara iniyor. 23 milyon dolarlık kaynağı sağlayan ev sahipleri, kalan kısmın sağlanması için de proje içindeki orman arazisini değerlendirecek bir yatırımcı arıyor.

Kompleks içinde bulunan 900 evden 230 adet orman evinin, yaşanan ekonomik sıkıntı nedeniyle turizm irtifa hakkınında satılması Kemer Country sakinlerinin evlerini de tehlikeye soktu. Bu nedenle orman evlerinin sahipleri evlerini kaybetmemek adına bu oluşumun içinde yer alıyor.

Kalan ev sahipleri ise proje içinde bulunan yeşil alanların şirketin satılması halinde başka bir şirketin eline geçmesinin önüne geçebilmek adına şirketin satın alınmasına katkıda bulunuyor.

Aranan yatırımcının bulunması halinde, inşaat izni bulunan orman alanına yapılacak bir otel ile borçların tasfiyesi söz konusu olabilecek.

Site sakinlerini harekete geçiren bir diğer neden ise konutların satışı yapılırken belirtilen yeşil alanların bir süre önce Kemer Yapı bünyesine geçirilmiş olması. Edin `in hisselerini satması ile site sakinlerinin bu yeşil alanda söz hakkı kalmayacak. Bu nedenle Kemerköy Mahallesi `nde tapu sahipleri biraraya gelerek tapulu olan yeşil alanları satın almak istediklerini açıkladılar. Yeşil alanların mülk sahiplerine kalacağı sözü verildiğini, grup el değiştirirse yeni gelenlerin bu alanlara bina yapacak endişesi hakim. Süprizle karşılaşmak istemeyin Kemer Country sakinleri tapulu yerleri bir daha satın alarak çevrelerini korumayı hedefliyor.

Yapıldığı dönemde bölgede çığır açmıştı
Esat Edin, Yale Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olduktan sonra denizcilik sektöründe iş hayatına başladı. denizcilik sektöründe çeşitli firmalarda edindiği 4 yıllık iş deneyiminin ardından aile şirketi Kemer Yapı ve Turizm'de dümene geçti. Edin, 1986 yılında Yönetim Kurulu Başkanı olarak göreve başladığı Kemer Yapı'yı atağa kaldırdı.

Göreve gelir gelmez temellerini attığı Kemer Country projesi ile İstanbul'un dışı olarak görülen Göktürk bölgesinde yeni bir dönemin başlangıcı oldu.

Emlakçılardan, gayrimenkul şirketlerinin üst düzey yöneticilerine kadar sektör uzmanlarının "Göktürk beldesini kalkındıran adam. Bölgede çığır açtı" diyerek tanımladığı Edin, doğa ile içi içe olan Kemer Country projesindeki tasarımlar ile dikkatleri üzerine çekti. Edin, modern gereksinimler ile Türk mimarisini

birleştirmek amacıyla yola çıktığı Kemer Country projesini 20'den fazla dünyaca ünlü mimara tasarlattı.

Kemer Country, 1992 yılında İtalya Bologna'da düzenlenen "A Vision of Europe" sergisinde "Türkiye'de şehir planlamasına Avrupalı yaklaşımı getirdi" denilerek ödüle layık görüldü. Bugün 4 bin nüfuslu bir yerleşim yeri haline gelen proje statü göstergesi olarak kabul ediliyor.


Bölge villa fiyatları 5 milyon dolara kadar çıktı
Bölgede birbiri ardına yeni projeler yükselse de Kemer Country'a olan ilgi hiç azalmadı. Kemer Country'nin beldenin tarihini detiştirdiğini belirten Turyap Yönetim Kurulu Üyesi Başak Soner, villa fiyatlarının 5 milyon dolara kadar çıktığı yerleşim yerinin hala popülaritesini korududunu söylüyor.

Bu nedenle Kemerköy Mahallesi'nde tapu sahibleri biraraya gelerek geçtiğimiz günlerde bir icra komitesi oluşturdu. İcra komitesi Alaiddin Gazioğlu, Aydoğan Tapşın, Cansen Başaran Symes, Ersin Özince, Güniz Alper, Hüseyin Gürer, İsmet İsmet Göksel, Mehmet Ali Babaoğlu, Mehmet Erten, Muhlis Arvas, Sami Erol, Sedat

Eratalar, Semavi Yorgancılar, Zafer Kurtul'dan oluşuyor. Kemerköy yöneticilerinden Ferko İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Meriçten, Referans gazetesine Nisan ayında yaptığı açıklamada, 15 yıl önce site yönetimi için kurdukları şirket aracılığıyla yeşil alanları koruma altına almak için çalışmalar yaptıklarını belirtmişti. Tapulu olan yeşil alanları satın almak istediklerini belirten Meriçten, "Yeşil alanların bize 'yeşil' olarak kalacağı sözü verildi.

Olaki grup el değiştirir. Yeni gelenler kalkıp oraları sahiplenir, bina yapar diye endişeliyiz. O zaman başımız ağrımasın diye 'bizim olan' bir malı satın alma girişimleri başlattık. yani tapulu yerlerimizi bir daha satın alacağız. tamamen koruma refleksi ile hareket ediyoruz" açıklamasını yapmıştı.

Şirket sermayesi 600 bin YTL
İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre Kemer Yapı ve Turizm'in yönetim kurulu, Genel Müdür Fethi Ercan Kefli, Rasim Esat Edin ve Seçim Üstündağ'dan oluşuyor. Edin ve Üstündağ, şirkette birinci derece imza yetkisine sahip. Şirketin sermayesi ise 600 bin YTL olarak görülüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kemer-countryi-sakinleri-kurtaracak_61752.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!