Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kemeraltı Yeniden Doğuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Kemeraltı’nı eski tarihi dokusuna kavuşturmak amacıyla hazırlayıp geçtiğimiz Ağustos ayında ihalesini gerçekleştirdiği Anafartalar Caddesi Cephe Düzenleme Projesi"nde çalışmalar başladı.

Hürriyet EGE



b>"Kemeraltı Anafartalar Caddesi Cephe Düzenleme Projesi" tamamlandığında, tarihi çarşı eski dokusuna kavuşacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Kemeraltı’nı eski tarihi dokusuna kavuşturmak amacıyla hazırlayıp geçtiğimiz Ağustos ayında ihalesini gerçekleştirdiği Anafartalar Caddesi Cephe Düzenleme Projesi"nde çalışmalar başladı.

Dükkanların kapalı olduğu gece saatlerinde yürütülen restorasyon çalışmalarıyla, Kemeraltı Çarşısı’nı geçmişteki hareketli günlerine geri döndürmek ve yeniden turizmin can damarı yapmak hedefleniyor. Konak Belediyesi’nde incelenen yapı dosyalarına ait ruhsat bilgilerinden farklı olarak yapılan uygulamalar kaldırılacak.

Daha farklı bir konum
İşyerlerinin dış cephelerindeki çıkma yapılar, kirlilik yaratan reklam tabelaları, klima dış üniteleri kaldırılacak. Tarihi yapıların dış cepheleri aslına uygun olarak restore edilecek.

Hatalı yapılan sıvalar kazınarak altta kalan süslemeler ortaya çıkarılacak. Tarihi yapılardaki duvarla örülüp yok edilen pencereler aslına uygun olarak yeniden yapılacak, dokuya aykırı açılan pencereler kapatılacak. Ahşap cumba ve ferforjeler aslına uygun olarak yenilenecek.

Proje kapsamında dış cepheleri düzenlenmeye başlanan yapıların, yeni yıla yeni yüzleriyle girmesi planlanıyor. İzmir’in gözde alışveriş merkezinde başlatılan "cephe düzenleme projesi" çalışmalarını inceleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, "Proje tamamlandığında, Kemeraltı hem yerli hem de yabancı turistler için bugünkünden çok daha farklı bir görünüme kavuşacak, cazibesi olacak" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kemeralti-yeniden-doguyor_56559.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!