Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Kemeraltı'nı Yıkacağım'

Partisinden teklif gelmesi durumunda, AK Parti'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olacağını açıklayan Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, "Büyükşehir'e başkan olursam" dedi ve tüm projelerini Yeni Asır'a açıkladı.

Yeni Asır Gazetesi
4 'Kemeraltı'nı Yıkacağım'

/P>

İşte hayata geçirmek istediği projeleri

Kemeraltı, mimari özelliğini koruyacak

Kemeraltı'nı yeniden yapacağım. Oraya istedikleri kadar boya badana yapsınlar kurtulmaz. Tescilli yapıları tespit ettikten sonra dozerle girip hepsini yıkacağız. İkiçeşmelik'ten bakınca deniz görülecek. Kemeraltı'nın kendi mimari özelliklerini taşıyan yeni bir projeyi uygulamaya koyacağım.

Saat Kulesi'nin orijinali olacak

Alsancak Stadı'nda ya da İnciraltı'ndaki otobüs garajının bulunduğu alanda, 250 metre yüksekliğinde Saat Kulesi inşa ettireceğim. Konak Meydanı'ndaki Saat Kulesi'nin orijinali gibi görünecek yapı, otel, rezidans ve çarşı olarak kullanılacak. Bunu, hazır ruhsatıyla proje olarak yatırımcıya satıp, geliri kente harcayacağım.

Kent yenilemesi hızlandırılacak

İzmir'in Alsancak, Hatay, Karşıyaka sahili ve Buca'nın bir kısmı planlı, gerisi rezalet. İlk olarak 'Kent Yenileme Plan Notu'nu Meclis'ten geçireceğiz. Serbest yükseklik uygulamasıyla yol, bahçe ve otopark alanlarını terk eden binalara serbest yükseklik kapsamında yüzde 30 teşvik verilecek. Kentin her yerinde planlı yapılar yükselecek.

İkiçeşmelik'ten Buca'ya yol

İkiçeşmelik'teki Yıldız Sineması'nın yanından anayol açılacak. Bu yol Kadifekale'nin altından geçip Buca'da Gürçeşme'ye ve Ufuk mahallesine ulaşacak. Bu yolu açınca, çevresindeki binaların yenilenmesi de hızlanacak. İzmir'in kötü görüntüden kurtulması için, her kapının önüne, dış cepheler için boya bırakılacak.

İnciraltı bölgesi Miami gibi olacak

İnciraltı'nı, Miami gibi bir cazibe merkezi yapacağım. Büyük su yolları açıp bazı yerlerde göletler yapacağız. 5 yıldızlı oteller için yerler ayıracağım. Üç dönüm içinde lüks villalar olacak. Dünya çapındaki zenginleri buraya çekeceğim.

Dairesel metro hattı işleyecek

İzmir'in kendi içinde dönen bir metro hattını hızlı bir şekilde yapacağız. 10 yıldır metro bir kilometre ilerlemedi. Aliağa-Menderes raylı sistem projesi doğru ama zamanı yanlış. Önce kentin içinde ulaşımın sağlanması gerekir.

Kentin iki tarafı barıştırılacak

İnciraltı ile Çiğli arasına köprü yaparak kentin küs olan iki tarafını barıştıracağım. Bu projeyle kuzeye ulaşım rahatlayacak.

Urla, turizm alanı ilan edilecek

Urla'da Kalabak'tan başlayıp İskele'yi de içine alan bölgeyi turizm alanı ilan edeceğim. 5 yıldızlı oteller, eğlence merkezleri bu alanda toplanacak. Bu bölge, Alaçatı'ya benzeyecek.

Buca Gölet'ine Disneyland ve golf

Buca Gölet'i ve çevresini daha da büyüteceğiz. Disneyland, aquapark ve golf sahalarını ekleyip cazibe merkezi yapacağız. İzmir'in çevresindeki köylerde 'Otel köy' uygulamasını başlatacağım.

Alsancak Stadı'nın yerine, 3 tane stat

Alsancak Stadı'nı kaldırıp, Karşıyaka ve Bornova'da iki stat yapacağım. Buca'da yapımı devam eden stadımızla birlikte İzmir'de Atatürk Stadyumu'ndan sonra üç stadyum daha olacak.

Meles Deresi'nin üstünden yol geçecek

Meles Çayı'nın üzeri bomboş duruyor. Bunun üzerine, viyadükler üstünde ilerleyen bir yol yapacağım. Kordon'daki viyadükleri, ben gelene kadar yıkmasınlar. Geldiğimde yolu Kordon'a indireceğim. Yolu, Cumhuriyet Meydanı'nda tüpgeçide bağlayıp Konak Pier'den çıkaracağım.

Alsancak Limanı'na yeni bir kimlik

Alsancak Limanı, 10 gemi gelince sıkışıyor. artık işlevini yitirmiş, yolcu limanı yapacağım."

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/kemeraltini-yikacagim_63680.html

Read Comment Section
4 Yorum Yorum Yaz
  • ben cemil şeboyun bu soyledıği hıcbırseyı yapacagını zannetmıyorum. YANITLA
  • Ben bu projelere çok güldüm, umarım yapıldığını hiç bir zaman görmeyiz. Zaten çoğu da modası yüzyıl önce geçmiş projeler, çevresel etkileri korkunç düzeyde tahrip edici (örneğin İnciraltı, Çiğli arasındaki köprü. Zafer ÇAĞLAR, Şehir Plancısı YANITLA
  • diğer partilerde de şeboy gibiler filiz veremez..izmirin hali, böyle düşünmekten; büyük köye dönüştü.. YANITLA
  • harika fikirler.ben her zaman mimari bakışınıza yeteneğinize hayran oldum.siz harika yaratıcı bir mimarsınız.keşke herkes sizin gibi olsa.herşey çok güzel.ama parti yanlış üzgünüm.siz hangi partide olsanız kazanırsınız bunu bilmeniz lazım.ama oyumu üzülerek ne kadar hayran olsamda istesemde anlattıklarınızı girmiş olduğunuz partiye vermeyeceğim. YANITLA
4 yorumdan 4 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!