Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kendi Yaşamını, Çevresini Oluşturmaya Çalışmış Bir Neslin Adamı: Şevki Vanlı

"Tarihçi, hoca ve eleştirmen anlatır. Tasarımcı ise yaptıkları ve düşünceleriyle tartışmalara katılmalıdır" diye yazmış Şevki Vanlı bir Mimarlar Derneği 1927 yayını olan "Şevki Vanlı: Düşünceler ve Tasarımlar" kitabının 'Düşle Düşünce Arası' başlığının altına açtığı 'mimariden konuşmak' arabaşlığında. Ve eklemiş, "Yazma nedenimize gelince! Türk

yapi.com.tr



"Tarihçi, hoca ve eleştirmen anlatır. Tasarımcı ise yaptıkları ve düşünceleriyle tartışmalara katılmalıdır" diye yazmış Şevki Vanlı bir Mimarlar Derneği 1927 yayını olan Mayıs 2001 tarihli "Şevki Vanlı: Düşünceler ve Tasarımlar" kitabının 'Düşle Düşünce Arası' başlığının altına açtığı 'mimariden konuşmak' arabaşlığında. Ve eklemiş, "Yazma nedenimize gelince! Türk mimarlık ortamı tarafından anlaşılmak için büyük istek duyuyoruz".

Anlaşılmak için 'yaptıkları ve düşünceleri' ile 1950 sonrası Türkiyesinin her türlü mimari mecrasını kullanan Şevki Vanlı, yine kendi deyişiyle 'yanlışla barışık' yaşamını 'kolay bulunan küçük doğrulara değil, belki hiç yakalanamayan büyük doğrulara yönelerek' bitmeyen bir yolculuğa dönüştürdü. Evet, belki de düşünceleri ve tasarımları Türk mimarlık söylemini kökten etkilemedi; ancak hep 'gelecek için mimarlık yapmak' ilkesine bağlılığını korudu.

www.yapi.com.tr, 28 Temmuz 2008 akşamı kaybettiğimiz Şevki Vanlı'yı yaptıklarından ve düşüncelerinden bir derleme ile saygıyla anıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kendi-yasamini-cevresini-olusturmaya-calismis-bir-neslin-adami-sevki-vanli_63445.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!