Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kendinizi Ofiste İyi Hissediyor musunuz?

Birçok çalışanın ömrünün önemli bir kısmını geçirdiği ofisler de iş yaşamındaki hızlı değişimden payını alıyor. Modern ofisler, birtakım olumsuzlukları da beraberinde getiriyor.

yapi.com.tr
  • Kendinizi Ofiste İyi Hissediyor musunuz?
  • Kendinizi Ofiste İyi Hissediyor musunuz?
  • Kendinizi Ofiste İyi Hissediyor musunuz?
  • Kendinizi Ofiste İyi Hissediyor musunuz?
  • Sven Ehmann

Çok açılı, köşeli, eğrisi bol bir ahşap konferans odası... Biraz farklı bir mutfak... Renkli sanat afişleri… Galeriye benzeyen bu ofisi, Berlinli iletişim firması Dorten yaptırmış. Şirket müdürü Christian Schwarm'ın tek bir amacı vardı: "Kendimizi, ofisimizde iyi hissetmek istedik."

İyi hisettirenlerse; mutfak, oturma köşesi, dinlenme yeri, konferans odası, bir yatak ve müdür ile tüm çalışanlar için ortak bir masa…

"Herkes mesafe isterken, biz yakın bağlar arıyoruz ve sıra dışı sanatla çevrili olmak istiyoruz. Bunlar, herkesi özgürlüğünden bir nebze de olsa feragat ettiren şeyler. Ama buna karşılık çok iyi bir ekip çalışması ve deneyimi elde ediyorsunuz".

Sıkı hiyerarşi yerine ilham verici atmosfer

Ofiste sıkı bir hiyerarşi ya da belli kişilere ait masalar yerine ilham verici bir atmosfer var. İş yaşamı da bir dönüşüm gerçekleştiriyor. Nasıl olduğunu da Berlinli yazar Sven Ehmann belgelemiş. Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre Ehmann, kitabı 'Work Scape'de 18 ülkeden 45 şirkete yer veriyor. Kitapta, çok uğraştırmadan hazırlanmış ofis odaları gösteriliyor. Ehmann, modern ofislerin olumsuz yanlarını da biliyor:

"Bu güzel atmosfer, bu oturma odasına benzeyen ofisler... Bu biraz da belirsizliği yansıtıyor. Bu bir yandan iş dünyasında istihdamın azalması, olanların güvensizliği ve personelin şirketteki pozisyonunun her an değişebileceği durumlar için bir nevi kamuflaj görevi görüyor".

Aslında daha sempatik ofisler tasarlama fikri 1960'lara dayanıyor. Hayata geçirilmesi ise daha ziyade son 6-7 yılda oldu. Bunda yenilikçi internetin ve yaratıcı tasarımların büyük payı var. Londra'daki Google, Amsterdam'daki OneSize tasarım ofisi, Palo Alto'daki Facebook, Belgrad'daki bu tasarım ofisi ya da Viyana'daki bu iletişim ajansı gibi şirketler yeni dönem ofislere geçiyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kendinizi-ofiste-iyi-hissediyor-musunuz_114824.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!