Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kent A.Ş. İşçileri Kazandı

Yerel seçimlerin ardından Karşıyaka Belediyesi'ne bağlı Kent A.Ş'den çıkarılan ve İzmir ile Ankara'da aylar süren eylemler yapan işçilerle ilgili önemli bir karar çıktı. İşçilerden 91'inin davasının görüşüldüğü Karşıyaka 1. İş Mahkemesi, işçilerin işe iadesine karar verdi. Mahkeme kararında belediyeye temyiz yolu açık tutulurken, işçilerin işe

Yeni Asır Gazetesi
Kent A.Ş. İşçileri Kazandı

Yerel seçimlerin ardından Karşıyaka Belediyesi'ne bağlı Kent A.Ş'den çıkarılan ve İzmir ile Ankara'da aylar süren eylemler yapan işçilerle ilgili önemli bir karar çıktı. İşçilerden 91'inin davasının görüşüldüğü Karşıyaka 1. İş Mahkemesi, işçilerin işe iadesine karar verdi. Mahkeme kararında belediyeye temyiz yolu açık tutulurken, işçilerin işe alınmaması halinde kıdemlerine göre yeniden tazminat ödemesi hükmünü getirdi.

Geçmişi unutalım

İşçilerin avukatı İrfan Demirci, "Belediye Başkanı Cevat Durak daha önceki açıklamalarında hukuka karşı saygılı olacaklarını ifade etmişti. Biz geçmişte yaşanan tatsızlıkları unutmaktan yanayız. İşe dönmek istiyoruz ve daha önce işçilerimize verilen ihbar ve kıdem tazminatlarının tamamını geriye ödemeye hazırız" dedi. Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çalışkan, karara itiraz edeceklerini, işçilerin belediyeye dönmelerinin söz konusu olmadığını bildirdi.

Seçimlerden sonra yüzölçümünün yüzde 60'ı Bayraklı'ya geçen Karşıyaka'da, bölünmenin ardından 276 işçi, işten çıkarılmıştı. 260 işçi, yargıya gitti. Bilirkişi heyetleri, işçiler lehine raporlar düzenlerken, 1. İş Mahkemesi, 91 işçinin işe iadesine karar verdi. Bu kararın, diğer işçilerin davalarına da emsal olacağı tahmin ediliyor.

Dilekçe verilecek

Karşıyaka Belediyesi'nin yerel mahkemenin verdiği karara 8 gün içinde itiraz hakkı bulunuyor. Yargıtay, belediyenin itirazını reddederse, yerel mahkemenin kararı kesinleşecek. Belediye temyize gitmezs, işçilerin 10 gün içinde işe iade konusunda başvuruda bulunması gerekiyor. Avukat Demirci, işe çağrılmayı umduklarını bildirdi.

Belediyeyi mahkemenin verdiği karara uymaya çağıran DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Kani Beko ise, "Belediye başkanı ve parti yöneticileri sürekli bağımsız, laik sosyal hukuk devletinden bahsediyorlar. Bu karar kendileri için bir fırsattır. Yaraların sarılması için mahkeme kararlarına uyulması gerekiyor" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kent-a-s-iscileri-kazandi_77869.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!