Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kent Hareketleri: "Afet Yasası İptal Edilsin"

Kentlerde yaşanan sorunların dile getirilmesi ve çözümler üretilmesi için bir araya gelen “Kent Hareketleri” bugün Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önündeydi. İstanbul’un farklı mahallelerinden gelen temsilcilerin de katıldığı açıklamayı Cihan Uzunçarşılı Baysal yaptı.

yapi.com.tr
Kent Hareketleri: "Afet Yasası İptal Edilsin"

16 Mayıs 2012’de yasalaşan “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” un kentsel sürgün projelerinin yasal dayanağı olduğunu ifade eden Baysal, yasaya karşı imza kampanyası başlattıklarını belirtti.

Evrensel'in haberine göre, Baysal pek çok mahallede devam eden kentsel dönüşüm projelerini, “Toplumsal ihtiyaç ve talepler gözetilmeden dayatılan ve başta konut hakkı olmak üzere pek çok insan hakkı ihlali ile mağduriyetini barındıran, salt ekonomik getiriye odaklı kamu yararını yok sayan rant projeleridir” diye yorumladı. Baysal, mülksüzleştirme projesi olduğunu söylediği uygulamanın sonuçlarına da değinerek şöyle konuştu: “Zorla tahliyelere yol açmakta, mahalle ağlarını ve komşuluk ilişkilerini darmadağın ederek sosyal mağduriyet ve psikolojik travmalara sebep olmakta, mahalleyi ve kültürünü yok etmekte ve kentleri sosyo-mekansal olarak ayrıştırıp tehlikeli kentler inşa etmektedirler.”

CHP, 27 Temmuz 2012’de Anayasa Mahkemesine başvurarak 6306 sayılı söz konusu yasanın iptali istemiyle dava açmıştı. Baysal, yasanın iptaline yönelik başvurunun bir an önce sonuçlandırılmasını istedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kent-hareketleri-afet-yasasi-iptal-edilsin_113080.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!