Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kent Konseyi'nden Sedir Katliamına Tepki

Antalya'da Hisarçandır'ın Ekizce Yaylası'nda yaşanmakta olan sedir katliamına bir tepki de Antalya Kent Konseyi'nden geldi.

yapi.com.tr
Kent Konseyi'nden Sedir Katliamına Tepki

DHA'nın haberine göre, Kent Konseyi Yürütme Kurulu'nca yapılan açıklamada, bölgede özellikle ormanlık alanlarda sürdürülen talanın durdurulması istenerek, "Antalya'da faaliyet gösteren taş ocakları tarım, turizm ve insan sağlığını olumsuz yönde etkilemeye başlamış ve doğanın çığlığı arşı alaya ulaşmıştır. Yetkilileri, başta ilgili bakan ve bakanlıklar olmak üzere bu çığlığı duymaya, gereğini gecikmeden yerine getirmeye davet ediyoruz" denildi.

Eylem uyarısı

Başta, 800 yıllık sedir oramının bulunduğu Ekizce Yaylası olmak üzere diğer ormanlık alanlarda yaşanmakta olan doğa katliamlarının ivedi olarak durdurulması istenen açıklamada, eylem uyarısında da bulunuldu. "Bu doğa katliamı durdurulmadığı takdirde önümüzdeki günlerde kent düzeyinde demokratik tepkilerimizi kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz" ifedelerine yer verilen açıklamada, şöyle denildi:

"Ülkemizde mermer ocağı işletebilmek için çok küçük bir sermaye yeterlidir. Ruhsat almanın ve sermaye yatırmanın böylesine kolay ve ucuz olduğu bir düzende ülkenin kevgire dönmesi, doğal değerler ve insan sağlığının önemli nitelik kaybına uğraması kaçınılmazdır. Ancak ne yazık ki hesaplanamayan ve bir zarar maliyetine dönüştürülemeyen çevre tahribatının ekonomiye yasıması da dikkate alınmamaktadır."

İtirazımız bu vahşi düzenedir

İtalya ve İspanya gibi sektörün önemli ülkelerinde yapıldığı gibi, aynı miktardaki mermeri ya da agregayı doğal değerlerle ve insan sağlığına saygı standartları içinde üretme ve pazarlama yolları, yöntemlerinin Türkiye'de de uygulanabileceği bildirilen açıklamada, "Devlet ormanları sınırları içindeki özellikle Antalya'da tohum meşcereleri, gen koruma alanları, muhafaza ormanları, orman içi dinlenme yerlerleri, endemik ve korunması gereken nadir ekosistemlerin bulunduğu alanlarda maden aranması ve işletilmesi tamamen yasaklanmalıdır" ifadelerine yer verildi.

Çevreciler pazar günü Ekizce Yaylası'na gidiyor

Antalya'daki çevreciler de Hisarçandır'daki ağaç katliamına karşı 4 Ocak Pazar günü Ekizce Yaylası'nda eylem yapmaya hazırlanıyor. Çevreciler pazar sabahı Laura, Dedeman, Aydın Kanza ve Türkay Kavşağı'nda toplanıp otobüsle Ekizce Yaylası'na gidip protesto gösterisinde bulunacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kent-konseyinden-sedir-katliamina-tepki_127503.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!