Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kentiçi Raylı Sistem KAYSERAY ile Anadolu'ya ilerliyor...

Kayseri Raylı Sistem projesinin temel atma töreni 29 Temmuz 2005 Cuma 19:00'da, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla yapıldı.

yapi.com.tr
Kentiçi Raylı Sistem KAYSERAY  ile Anadolu'ya ilerliyor...

ayseri Raylı Sistem projesinin temel atma töreni 29 Temmuz 2005 Cuma 19:00'da, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla yapıldı.

Kayseray şehirdeki geleceğe dönük trafik problemlerinin kalıcı olarak çözecek ve insanların konforlu, çağdaş, hızlı ve ekonomik yolculuk yapmasını sağlayacak bir ulaşım sistemidir. Günde yaklaşık 150,000 yolcu taşıyacak sistemin, ulaşım problemlerinin çözümü yanı sıra, kentin ekonomik canlılığına da katkıda bulunması beklenmektedir.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 16 Haziran 2004 tarihinde yapılan Kayseri Raylı Taşıma Sistemi İnşaatı Yapım İşi anahtar teslim ihalesi Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş. (Türkiye) - AnsaldoBreda S.p.A. (İtalya) Konsorsiyumu tarafından kazanılmıştır. Projenin ihale bedeli 100 Milyon Euro ve süresi 36 ay olup, tamamlanarak geçici kabulünün yapılmasını takip eden 12 aylık süre boyunca İdare'ye raylı sistem işletmesinde teknik destek sağlanacaktır.

Kayseray projesi kapsamında Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş. tarafından; 17,8 km uzunluğundaki raylı taşıma sisteminin hat alt ve üst yapısı işleri; 31 adet yolcu istasyonunun inşaat ve tesisat işleri; raylı sistem araçları için depo sahası ve tamir-bakım atölyesi dahil her türlü saha ve binalara ait inşaat ve tesisat işleri; enerji temini, katener, sinyalizasyon, haberleşme ve kontrol sistemleri ile atölye içindeki bakım ekipmanlarının temin, montaj ve işletmeye alma işleri; İdare personelinin raylı sistem işletmesi ile bakım ve onarımı konularında eğitilmesi ve teknik destek sağlanması hizmetleri gerçekleştirilecektir.

AnsaldoBreda S.p.A. tarafından ise, %100 alçak tabanlı, 32 metre uzunluğunda, 2,65 metre genişliğinde, her iki yönde kumanda kabinli, 22 adet raylı sistem aracının imalatı, işyerine teslimi, işletmeye alınması ve sürücü eğitimi işleri üstlenilecektir.

1965'ten bu yana 125 km'nin üzerinde raylı ulaşım sistemini başarıyla gerçekleştiren Yapı Merkezi bugün, raylı sistemlerin gerek tasarımında, gerek inşaatında ülke çapında büyük deneyim kazanarak lider konumuna yükselmiştir.

Yapı Merkezi, Japon ortakları ile birlikte 3,5 milyar USD bedelli 70 Km uzunluğundaki Dubai Metrosunu da gerçekleştirmektedir.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/kentici-rayli-sistem-kayseray-ile-anadoluya-ilerliyor-_31148.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!