Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Kentime Sahip Çıkıyorum'

"Kentime Sahip Çıkıyorum" projesi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirmeyi planladığı önemli projelerden biri. Tanıtım toplantısı ile başlatılan projenin, toplumun bütün kesimlerinin katılımı ve desteği ile hayata geçirilmesi planlanıyor. Proje dört aşamadan oluşuyor.

Dünya Gazetesi
'Kentime Sahip Çıkıyorum'

"Kentime Sahip Çıkıyorum" projesi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirmeyi planladığı önemli projelerden biri. Tanıtım toplantısı ile başlatılan projenin, toplumun bütün kesimlerinin katılımı ve desteği ile hayata geçirilmesi planlanıyor.

Proje dört aşamadan oluşuyor. Arama Konferansı ile başlayan projenin birinci ayağında sivil toplum örgütleri, basın yayın kuruluşları ve belediye yetkilileri ile bir araya gelinerek şehrin nasıl daha estetik olabileceği, beklentilerin neler olduğu ve yapılması gerekenlerin nasıl yapılabileceği gibi konular tartışılacak ve yeni fikirler, yeni stratejiler belirlenecek. Esnaf temsilcilerinden Sakarya'nın dünya standartlarında bir şehir olabilmesine yönelik yapılabileceklerle ilgili görüşleri alınacak. Ardından ikinci aşama olarak eğitim kısmına geçilecek. Eğitim kısmında sadece esnaflar değil, belediye personeli de eğitim alacak. Hitap şekli, kaldırım düzenlemeleri, işgallerin önlenmesi gibi konularda eğitimler verilecek. Üçüncü aşamada uygulamalara başlanacak. Dördüncü aşamada ise izlemeye geçilecek. Verilen eğitimin ardından yapılan uygulamaların nasıl geliştiği izlenecek. Öğrenen şehir konseptiyle esnafların, belediye personellerinin, zabıtaların dünya standartlarında bir yapı ve anlayışa kavuşması sağlanacak.

"Kentime Sahip Çıkıyorum" projesi ile şehrin her alanda dünya şehirleri ile aynı standartlarda olması ve gelişmesi amaçlanıyor. Bunu, Sakarya'da yaşayan herkes prensipte kabul ediyor ve istiyor. Farklılığı arama konferansı ile başlatılan bu proje ile şimdi her kesin fikir ve önerileri alınıyor. Daha sonra ise uzman ve akademisyenlerin, şehrin sakinlerinin yaşam kalitesi açısından nasıl bir Sakarya istedikleri bir araştırma ile ortaya konulacak.

Proje altı aylık bir süreci kapsıyor. Hayata geçirilmesi planlanan "Kentime Sahip Çıkıyorum" projesi aslında dünyanın en gelişmiş kentlerinde de uygulanıyor. Sakarya'nın sorunlarına kalıcı çözümler getirerek, şehrin yaşanabilir olması amacıyla başlatılan bu model çalışmayı Sakarya Büyükşehir Belediyesi, ilin bütün sivil toplum kuruluşlarının desteği ile gerçekleştirmek istiyor. Bu da elbette ki, şehirde yaşayan vatandaşların bu projeye sahip çıkması ve alınan radikal kararlara uyması ile mümkün olacak. Aksi halde projenin başarılı olması mümkün değil.

Elbette ki kentli olmanın, kentte yaşamanın bazı kuralları ve sorumlulukları var. Bu nedenle önce Sakarya'da yaşayan herkes önce bu sorumluluğun bilincinde ve farkında olmalı. Sonrasında ise esnafı ile sanayicisi ile işadamı ile emeklisi ile Sakarya'da yaşayan herkes "Kentime Sahip Çıkıyorum" projesine sahip çıkmalı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kentime-sahip-cikiyorum_70679.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!