Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

CO2'nin İki Yüzü

Kentlerde Karbon Stoğu Tespit Edilecek

Kentlerde ve yerleşim alanlarında tutulan karbon miktarı tespit edilerek, ağaçlandırma ve yeşil alan çalışmaları artırılacak.

yapi.com.tr
Kentlerde Karbon Stoğu Tespit Edilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sorumluluğunu üstlendiği ve Mayıs 2011’de başlatılan İklim Değişikliği Ulusal Eylem Planı çerçevesinde, arazi ve ormancılık sektöründe eylem taslak planı hazırlandı. Plan doğrultusunda, kentsel tasarım ve peyzaj planlamada ekolojik yaklaşımlara ve geri dönüşümü dikkate alan projelere destek verilmesi yoluyla karbon stoğu artırılacak.

NTV'nin haberine göre Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın sorumluluğunda yürütülecek çalışmalar, 2015 yılına kadar tamamlanacak. Çalışmalara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, belediyeler  ve üniversiteler de destek verecek. Yerel yönetimler, çalışmalar kapsamında kent ormanları ve diğer yeşil alanların korunup geliştirilmesi için proje hazırlayacak ve uygulamaları artıracak. Belediyeler ise dere ıslahı çalışmalarına ekolojik ögeleri dahil etmek için gerekli yasal düzenlemeleri yapacak.

Taşkın riskinin yüksek olmadığı derelerde su kalitesini ve karbon tutulmasını artırmak amacıyla kanallaştırmanın önlenmesi ve derelerin bitkisel ögelerle restorasyonunu özendirici uygulamalar da desteklenecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kentlerde-karbon-stogu-tespit-edilecek_91272.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!