Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kentsel Dönüşümde Kira Yardımı Almanın Şartları

Kentsel dönüşümde riskli binası olan ve yıkılan hak sahipleri devlet tarafından sunulan finansal desteklere müracaat edebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde kira yardımını kimler alabilir?

yapi.com.tr
Kentsel Dönüşümde Kira Yardımı Almanın Şartları

Evi riskli olarak belirlenen ve riskli yapı kapsamında evleri yıkılan hak sahipleri devletten bazı finansal destekler sağlıyor. İsteyenler, evini yeniden inşa etmek için kredi faiz desteğinden yararlanabiliyor, isteyenler ise belli bir süre boyunca kira yardımı alabiliyorlar.

Ancak her iki yardım aynı anda alınamıyor. Bu desteklerden birinin seçilmesi ve müracaatın bu doğrultuda yapılması gerekiyor. Riskli olarak tespit edilerek yıkılan gayrimenkul sahipleri kiraya çıkmaları halinde kira yardımı alabiliyor.

Emlak Kulisi'nde yer alan habere göre kira yardımı, bazı koşullarda yapılıyor. Aranan koşullara uygun olmayan kimselerin başvuruları onaylanmıyor. İşte, kentsel dönüşümde kira yardımı almanın şartları;

1-) İkamet şartı
6306 sayılı Kanun kapsamında riskli yapı maliklerine her yıl alınacak Bakan Olur’una göre sadece ikamet ettikleri bir bağımsız bölüm için 18 ay kira yardımı gerçekleştiriliyor.

Kira yardımı ödemelerinde A.R.A.A.D.net sistemi üzerinden riskli yapı için Yapı Kimlik Numarasının alındığı tarihte riskli yapıda ikamet etme şartı aranıyor. Malik, kiracı ve sınırlı ayni hak sahiplerinden sadece bu şartı sağlayanlara kira yardımı yapılabiliyor.

2-) Kredi desteği alınmamış olması
Dönüşüm Projeleri Özel Hesabından aynı kişiye hem kira yardımı hem de faiz desteği ödemesi yapılmıyor. Dolayısıyla hak sahibinin kira yardımına başvurması durumunda faiz destekli krediye başvuramayacağı hususuna dikkat edilmesi gerekiyor.

Faiz destekli kredi için başvuruda bulunan ve Bakanlık tarafından faiz destekli kredi onayı verilen ancak herhangi bir nedenle bu hakkından feragat edip kira yardımına başvurmak isteyen hak sahiplerinin faiz desteği tutarının hesaplarına geçmiş olması halinde kira yardımı başvuruları kabul edilmiyor.

3- Yeni malikin gayrimenkulü geç almamış olması
A.R.A.A.D.net sistemi üzerinden riskli yapı için Yapı Kimlik Numarasının alındığı tarihten sonra satış/ devir yapıldığı durumlarda, yeni malik Yapı Kimlik Numarasının alındığı tarihte ikamet etme şartını sağlayamayacağından kira yardımına başvuramıyor.

Kentsel dönüşüm kira yardımı Ankara, İstanbul, İzmir'de de kiracılara bir kez olmak şartıyla bin 920 lira, sınırlı ayni hak sahibine ise yine bir kez olmak üzere 4 bin 800 lira ödeme gerçekleştiriliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kentsel-donusumde-kira-yardimi-almanin-sartlari_168710.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!