Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kentsel Dönüşümde Sona Gelindi

Büyükşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) ortaklaşa yürüttüğü Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin alt yapı çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiği bildirildi.

Hürriyet ANKARA



b>Büyükşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) ortaklaşa yürüttüğü Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin alt yapı çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, TOBAŞ Genel Müdürü Ferhat Ertürk, başkentin kuzeyinde 4 milyon metre karelik alan üzerinde, 18 bin konutta yaklaşık 80 bin kişinin yaşayacağı ve her türlü sosyal tesisin yer alacağı "yeni bir şehir inşa ettiklerini" kaydetti.

Altyapı çalışmaları başladı
7 bine yakın gecekondunun sorunsuz yıkıldığını belirten Ertürk, özel ve kamu asra mülkiyetlerinin devrinin alındığını, proje etüt ile planlama çalışmalarının bitirildiğini ve altyapı çalışmalarına başlandığını ifade etti. Ertürk, bu kapsamda elektrik ve telekom projelerinin tamamlandığını, doğalgaz projesinin de bitme aşamasına geldiğini duyurdu.

Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine dağıtılacak konutların yapımına başlandığını da dile getiren Ertürk, konutların anahtar teslimi şeklinde verileceğini ve hak sahiplerini mağdur etmemek için kira desteğinin sağlanacağını açıkladı. Ertürk, projenin 1. etap alanındaki kamu veya şahıs arazilerini işgal eden kaçak yapı sahiplerinden 1 Ocak 2000 öncesine ait evrak beyan edenlerin de mağdur edilmeyeceğini ve TOKİ tarafından Karacaören mevkiinde düşük bedelli ve uzun vadeli taksitlerle ev sahibi olma imkanının sunulacağını belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kentsel-donusumde-sona-gelindi_54131.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!