Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kesintiler Moral Bozdu Gebze'deki Sanayiciler Birleşip Santral Kuruyor

Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgelerinden Gebze Organize Sanayi Bölgesi'ndeki şirketler kendi elektriklerini üretecek. GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Güngör, ArcelorMittal'den Eczacıbaşı Grubu'na kadar ulusal ve uluslararası devlerin de yer aldığı, Konya'da bir santral projesine başladıklarını söyledi.

Vatan Gazetesi
Kesintiler Moral Bozdu Gebze'deki Sanayiciler Birleşip Santral Kuruyor

Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgelerinden Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ndeki şirketler kendi elektriklerini üretecek. ArcelorMittal’den Eczacıbaşı Grubu’na kadar ulusal ve uluslararası devlerin de yer aldığı GOSB’nin Konya’da bir santral projesine başladığını söyleyen GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Güngör, "Geçen yıl yaşanan elektrik kesintileri bizi ciddi sıkıntılara soktu. Biz de firmalarla kendi elektriğimizi üretmeye başlamak üzere yatırım planı hazırladık. 124 milyon dolarlık bir bütçeyle ilk planda Konya’da bir kömür madeni satın aldık. Yapımına devam eden 15 MW’lık santralimizden alacağımız elektriği sisteme vereceğiz ve kendi bölgemizden tedariğini sağlayacağız" dedi. Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ndeki şirketlerin yıllık ihracatı 1.5 milyar doları buluyor. 2 hafta önce başlayan elektrik kesintilerinin üretimlerini doğrudan etkilediğini anlatan Güngör, bölgedeki otomotiv yan sanayi şirketlerinin 2 hafta önce başlayan elektrik kesintileri nedeniyle ürün tedariğinde zorlanacaklarını söyledi.

Zam geldi, hızlandık

Güngör, şöyle konuştu: "3 gün boyunca birer saatlik elektrik kesintisi yaşadık. Kesintiler üretimimizi doğrudan etkiliyor. Geçmiş yıllarda da kesintiler oluyordu. Artık dayanılmaz hale geliyor. Burada ulusal ve uluslararası devler üretim yapıyor. Firmalar ürün tedarikinde zamanla yarışıyor. Bize bir daha kesintinin yaşanmayacağını söylediler ama bunu bilemeyiz Biz de kendi elektriğimizi üreterek önümüzdeki dönemlerde aynı sıkıntılarla karşılaşmak istemiyoruz. Yüzde 22’lik zam projemizi hızlandırdı. Kendi başımızın çaresine bakıyoruz. Önümüzdeki aylar içinde elektriğimizi kullanmaya başlayacağız."

P&G’den Alarko’ya dev markalar artık elektrik de üretecek

GOSB’da Alarko Carrier, Arçelik-LG Klima, Aygaz, BASF, Bilim İlaç, Bimeks, Eczacıbaşı, Enka, Erdemir, Habaş, Hektaş, Linde Gaz, Logo Yazılım, Sezon Pirinç, ArcelorMittal, P&G, Siemens, Türk Philips uluslararası ve ulusal markaların üretimleri de yer alıyor.

Doğalgazda kesintinin de fiyatın da garantisi yok

Geçen yıl elektrik üretimi için doğalgaz ve rüzgar santrali de kurmayı planladıklarını söyleyen Güngör, "Doğalgazda ne olacağı belli olmuyor. Garantisi yok. Bakıyorsunuz İran kesiyor, Rusya gaz vermiyor. Fiyatlar da sürekli artıyor. Bu nedenle vazgeçtik. Rüzgar için de bir deneme üretimi gerçekleştirmeye karar verdik ve bu operasyonumuz devam ediyor" diye konuştu. Diğer OSB’lerin de kendi elektriğini üretmek için kolları sıvadığını belirten Güngör, "Kendi elektriğini üretmek için çalışmalara başlayan başka OSB’ler de olduğunu duyuyoruz. Konya’daki üretimimiz tüketimimizin 3-4 katı. Eğer talep gelirse bölgedeki 13 OSB’ye de elektrik tedarik edebiliriz" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kesintiler-moral-bozdu-gebzedeki-sanayiciler-birlesip-santral-kuruyor_62406.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!