Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kılıçdaroğlu Yeniden Sahnede

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, metrobüslerle ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın bir açıklama yapması gerektiğini belirterek, "Topbaş'ın bu dosyayı açmasını bekliyorum. Açmazsa ben açacağım. Şu ana kadar Topbaş'ın açıklama yapmasını bekledim" dedi.

Vatan Gazetesi
Kılıçdaroğlu Yeniden Sahnede

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, metrobüslerle ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın bir açıklama yapması gerektiğini belirterek, "Topbaş'ın bu dosyayı açmasını bekliyorum. Açmazsa ben açacağım. Şu ana kadar Topbaş'ın açıklama yapmasını bekledim" dedi.

CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da katıldığı bir törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelerin gelirlerinin kesildiği yönündeki iddialara ilişkin, "CHP'li belediyelerin gelirleri kesilebilir, zor günler yaşayabilirler ama Sayın Başbakan unutmasın ki sosyal belediyeciliğin, hesap vermenin ne demek olduğunu tüm olumsuzluklara rağmen biz kendisine öğreteceğiz. Elbette bunu parlamentoda sorgulayacağız. Ayrımcılık yapılmaması gerekir. Belediyelerde ayrımcılığa yer verilmesi doğru bir uygulama değildir. Başbakan ve İçişçileri Bakanı, bu konuda CHP'nin sorularına sağlıklı ve tutarlı cevap vermek zorundadır" diye konuştu.

Fransa'nın da şikayetçi olduğu metrobüslerle ilgili olarak sorulan sorulara da cevap veren Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a yüklendi. Kılıçdaroğlu, "Bu konuda bugüne kadar Sayın Kadir Topbaş'ın bir açıklama yapmadığını gördüm. Ben Sayın Topbaş'ın açıklama yapmasını bekliyorum. Önce şu açıklamayı yapması gerek; bunların alınmamasıyla ilgili raporlar olmasına rağmen, bunları hangi gerekçeyle aldı. İkincisi, Sayın Başbakan bu otobüslerin hizmete alınması sırasında otobüslere bindi ve güzel de bir gezi yaptı. Başbakan'a, düz yolda giden bir otobüsün 7 tepeli İstanbul'a nasıl getirildiğini sormak lazım. CHP'li belediyelerin borçları nedeniyle harekete geçen hükümet, milyonlarca Euro verilen belediye otobüslerinin hangi gerekçeyle alındığını ve hangi gerekçeyle depoya kaldırıldığını sormak zorundadır. İstanbullular da bunu sormalı. Sayın Topbaş çıkıp açıklama yapmalı" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ali Müfit Gürtuna'nın, "Benim zamanımda da teklifler geldi. Ama biz bunları almadık" şeklindeki açıklamalarını hatırlatarak, " Sayın Topbaş hangi gerekçeyle aldı. Topbaş'ın bu dosyayı açmasını bekliyorum. Açmazsa ben açacağım. Şu ana kadar Topbaş'ın açıklama yapmasını bekledim. Belki bizim yanıldığımız ya da bilmediğimiz olay olabilir diye. Ancak gazetelerin manşetlerine taşıdığı bir olayı anakent belediye başkanı tarafından görmezden gelinmesi İstanbullulara hakarettir. İstanbullu bunun bedelini ödedi. Bunu açıklasın, başka sorularım da olacak" dedi.

Basın mensuplarının yönelttiği bir soru üzerine de Kılıçdaroğlu, "Adaletsizlikleri Derinleştirme Partisi" denilmesi gerekiyor. Çünkü AKP'nin adalet anlayışı, pırlanta anlayışı. Pırlantada sıfır katma değer vergisi olarak başlamıştı kendisi. Halk ekmeye vergi ödeyecek, pırlantaya ödemeyecek. Bunların adalet anlayışı ile halkın adalet anlayışı çok farklı" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, BM Güvenlik Konseyi toplantısına katılmak üzere New York'a giden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun başına kuş pislediğini hatırlatan gazetecilere de, "Dışişleri Bakanımız bir kuş tarafından ödüllendirildiyse kutlamak gerek" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kilicdaroglu-yeniden-sahnede_68921.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!