Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kilitbahir’in Denizle Teması Kesiliyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan imar planları, Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bağlı Kilitbahir köyünü tehdit ediyor. Köye balıkçı barınağı ve feribot iskelesi projesi kapsamında da binlerce metreküp dolgu yapılması planlanıyor.

yapi.com.tr
Kilitbahir’in Denizle Teması Kesiliyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Kilitbahir köy yerleşim alanı küçük ölçekli planı ile koruma amaçlı imar planı hazırladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da köye balıkçı barınağı ve feribot iskelesi projesi için küçük ölçekli uygulama imar planı hazırladı. Bölge sakinleri imar planlarına itiraz etti. İtirazlarının bir kısmı kabul olan köylüler bu kez yargı yoluna başvurdu.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre; konuyla ilgili açıklama yapan köylüler imar planlarına değinerek “Kilitbahir köyümüzün doğal, tarihi ve kentsel sit özellikleri ile mülkiyet hakları hiçe sayılmaktadır. Balıkçı Barınağı ve Feribot İskelesi projesi köy halkına sorulmaksızın, halkın katılımı toplantısı ve çevre etki değerlendirmesi raporu da alınmaksızın hazırlanmıştır. Balıkçı Barınağı ve Feribot iskele planları usule, yasaya ve hukuka aykırı olup iptali gerekmektedir. Projenin hayata geçmesi durumunda, doğal yapıyı ciddi anlamda bozacak 20 bin metreküpü aşan büyük bir dolgu işlemi uygulanacaktır. Bu işlem de kentsel sit mantığına aykırı bir şekilde gerçekleşecektir. Denize ulaşım, yapılacak dolgu ile engellenecektir. Aynı zamanda 1. derece sit alanı olan bölgenin dokusu bozulacaktır.” ifadelerini kullandı.

Balıkçı Barınağı’nın deniz dolgusu sebebiyle kıyı ekosistemini bozacağını ve telafisi imkânsız zararlar meydana getireceğini belirten köylüler, imar planlarının iptal edilmesini istedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kilitbahirin-denizle-temasi-kesiliyor_175172.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!