Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kimlik Belgesi Olmayan Yeni Konut Satılamayacak

Polisan Profesyonel Satış ve Kanal Destek Müdürü Azade Yazgan, Enerji Bakanlığı’ndan gelen açıklamaya istinaden mevcut bina stoklarının yüzde 90’ının yalıtımsız olduğunu belirterek, bu bağlamda AB (Avrupa Birliği) Uyum Süreci’nde konutlar için getirilen “Enerji Kimlik Belgesi” alma zorunluluğunun yeni inşa edilen binalarda 1 Ocak 2011 tarihinden

Gazete Habertürk
Kimlik Belgesi Olmayan Yeni Konut Satılamayacak

Polisan Profesyonel Satış ve Kanal Destek Müdürü Azade Yazgan, Enerji Bakanlığı’ndan gelen açıklamaya istinaden mevcut bina stoklarının yüzde 90’ının yalıtımsız olduğunu belirterek, bu bağlamda AB (Avrupa Birliği) Uyum Süreci’nde konutlar için getirilen “Enerji Kimlik Belgesi” alma zorunluluğunun yeni inşa edilen binalarda 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren uygulamaya konulacağını söyledi.

Enerji tüketimini % 90 azaltan ekolojik evler

Bu tarihten itibaren yeni yapılacak olan Enerji Kimlik Belgesi’ne sahip olmayan binaların alım-satım işlemlerinin yapılmayacağını vurgulayan Yazgan, mevcut binaların ise 2017 yılına kadar Enerji Kimlik Belgesi’ni almış olmaları gerektiğini kaydetti. Yazgan, “BEP (Binalarda Enerji Performansı) Yönetmeliği’yle birlikte binalar, yalıtım, ısıtma ve soğutma verileri ışığında A’dan G’ye en tasarrufludan, enerji israf edenine doğru sınıflandırılacak” dedi. Verilecek belge ile mevcut ve yeni konutlarda ısı yalıtımının özendirileceğini belirten Yazgan, “Ayrıca ekolojik pasif ev uygulamalarına geçiş yapılacak” dedi. Yazgan, ekolojik pasif evlerle birlikte yapılan yalıtımın daha kalın malzemeden yapılması sağlanarak, enerji tüketiminin ve çevreye salınacak karbon gazlarının da yaklaşık yüzde 90 oranında azaltılmasının sağlanacağının altını çizdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kimlik-belgesi-olmayan-yeni-konut-satilamayacak_83598.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!