Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kimya Sektörünün 2023 İhracat Hedefi 50 Milyar Dolar!

Kimya Sektör Platformu (KSP) tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Kimya Endüstrisi Gelişim Şurası’nda kimya sektörü masaya yatırıldı. Kimya sanayiinin rekabet gücünün artırılması başlığı altında pek çok önemli konunun gündeme gerildiği şurada, kimya sektörünün 2023 hedefi ise 50 milyar dolar olarak açıklandı.

yapi.com.tr
Kimya Sektörünün 2023 İhracat Hedefi 50 Milyar Dolar!

Kimya Sektör Platformu (KSP) tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Kimya Endüstrisi Gelişim Şurası’nda kimya sektörü masaya yatırıldı. Kimya sanayiinin rekabet gücünün artırılması başlığı altında pek çok önemli konunun gündeme gerildiği şurada, kimya sektörünün 2023 hedefi ise 50 milyar dolar olarak açıklandı. Ülkemizde 14 alt gruptan oluşan ve 13 binin üzerinde firmanın faaliyet gösterdiği kimya sektörü, Nisan ayında 1 milyar 615 milyon dolarlık ihracatla tekstili sollayarak otomotivin ardından ikinci sırada yer almıştı.

TOBB Ankara Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen şuraya, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün de katıldı. KSP ve PAGEV Başkanı Mehmet Uysal'ın açılış konuşmasıyla başlayan şurada, kimya sanayiinin rekabet gücünün artırılması çerçevesinde, Türkiye Kimya Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı 2011-2015, kimya sektöründe dış ticarette tarife dışı engeller, ulusal çevre mevzuatı ve enerji verimliliği, Ar-Ge odaklı ara girdi ithalatı ve yatırımlar konuları ele alındı. Mehmet Uysal konuşmasında, kimya sektörünün 2023 yılındaki 50 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak için yapılması gerekenleri dile getirdi ve Kimya Sektörü Stratejik Planı’nın bir an önce işlerliğe konulması gerektiğini belirtti. Sektörün sorunlarına da değinen KSP Başkanı, çözüm önerilerinde Ar-Ge ve yenilikçiliğin önemini vurguladı.

Şurada konuşma yapan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kimya Sektörü Strateji Belgesi'nin 2011-2015 dönemini kapsadığı ve 36 eylemden oluştuğu bilgisini verdi. Ergün ayrıca Strateji Belgesi’ni 26 Nisan'da Ekonomik Koordinasyon Kurulu'na (EKK) ve Yüksek Planlama Kurulu'na (YPK) sevk ettiklerini bildirdi.

Kimyanın diğer tüm sektörlerin itici gücü olduğunu belirten TOBB Türkiye Kimya Sanayi Meclis Başkanı Timur Erk konuşmasında, gelişmiş ve güçlü Türkiye için gelişmiş ve güçlü kimya sanayinin önemini vurguladı. Erk, Ar-Ge'nin kimya sanayinde her geçen yıl bozulan dış ticaret dengesinin birinci ilacı olduğunu sözlerine ekledi. Şurada konuşan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ise, kimya sektörünün 2023 yılında hedeflediği 50 milyar dolarlık ihracatın kat be kat üzerine çıkacağına inandığını ifade etti.

İstanbul Liselerarası Slogan Yarışması

Şurada ayrıca 2011 Uluslararası Kimya Yılı faaliyetleri kapsamında düzenlenen İstanbul Liselerarası Slogan Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Birincilik ödülü, 'Her Doğuş Bir Kimyanın Başlangıcıdır' sloganıyla Üsküdar İMKB Kız Teknik Meslek Lisesi öğrencisi Nigar Şıhlı’nın oldu. Bahçelievler Anadolu Lisesi'nden Umut Birsen 'Evrenin Dili Kimyada Gizli' sloganıyla ikinci, Tuna Lisesi Kimya Zümresinden Dilanur Gülen ise 'Moleküller Birleşir Dünya Güzelleşir' sloganıyla üçüncü oldu.

ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/kimya-sektorunun-2023-ihracat-hedefi-50-milyar-dolar_87280.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!