Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

KİPTAŞ 12 Bin Konut Yapacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden KİPTAŞ’ın Genel Müdürü İsmet Yıldırım, 2009 yılı içerisinde 1 milyar dolarlık yatırımla 12 bin konut inşa edeceklerini söyledi. İMKB, Takasbank ve aracı kurum çalışanlarının kurdukları kooperatif ile KİPTAŞ ortaklığıyla inşa edilecek.

Milliyet Gazetesi
KİPTAŞ 12 Bin Konut Yapacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden KİPTAŞ’ın Genel Müdürü İsmet Yıldırım, 2009 yılı içerisinde 1 milyar dolarlık yatırımla 12 bin konut inşa edeceklerini söyledi. İMKB, Takasbank ve aracı kurum çalışanlarının kurdukları kooperatif ile KİPTAŞ ortaklığıyla inşa edilecek. Finanskent konut projesinin tanıtım toplantısında konuşan Yıldırım, şöyle konuştu:

“KİPTAŞ kurulduğu günden bu yana yaklaşık 50 bin konut yaparak ilk hedefine ulaşmıştır. KİPTAŞ olarak Anadolu ve Avrupa yakalarında 12 bölgede yeni konut projeleri yapacağız.”

Alibeyköy’de inşa edilecek Finanskent’in 800 konuttan oluşacağını belirten Yıldırım, 10 değişik tipte dairenin yer alacağı projenin 24 ay sonra hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi. Projeye 140 milyon lira yatırım yapacaklarını belirten Yıldırım konutların 300’ünün Takasbank İMKB ve aracı kurum çalışanlarına satıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Finanskent İstanbul’un en popüler yaşam merkezlerinden biri olacak. 1+1’den başlayarak 5+1’e kadar çeşitli konut tiplerimiz var. Fiyatlar ise 160 bin lira ile 700 bin lira arasında değişiyor. 120 aya kadar cazip ödeme imkanlarının sunacağız.”

Bankalara kızgın olduklarını söyleyen Yıldırım, “Bu kriz döneminde bankaların ekonomiye daha fazla destek olması gerekiyor. Bankalara kızgınız” dedi. Yıldırım, Finanskent projesinin ardından öğretmen ve hakim gibi meslek gruplarına yönelik konut projeleri yapacaklarını ve Zeytinburnu’nda dönüşüm projesini hayata geçireceklerini söyledi. 

http://www.yapi.com.tr/haberler/kiptas-12-bin-konut-yapacak_69184.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!