Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kıraç: Limanın Özelleştirilmesi ile İzmir Önemli Bir Dış Pazar Olacak

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Alsancak Limanı'nın özelleştirilmesiyle birlikte daha fonksiyonel hale geleceğini söyledi.

Zaman Gazetesi
Kıraç: Limanın Özelleştirilmesi ile İzmir Önemli Bir Dış Pazar Olacak

zmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Alsancak Limanı'nın özelleştirilmesiyle birlikte daha fonksiyonel hale geleceğini söyledi. Özelleştirme İdaresi tarafından Ankara'da gerçekleşen ihaleyi Ege Bölge Temsilcimiz Nedim Yalçın ile Herkül FM Genel Müdürü Hüseyin Akşit'e değerlendiren Vali Kıraç, "Çağımız da bu tür işletmelerin ekonomik verimlilik esasına göre çalışması gerekir. Hantal ileriye dönük yatırımlar yapamayan, sıkıntılar içinde barınan bir liman, İzmir'in dünyaya açılım sağlayan penceresine yakışmaz. İnşallah bu hamle Ege'nin incisi Türk ihracatcılığının, dış pazarının önemli merkezlerinden bir tanesi olan İzmir Limanı'nı fonksiyonel hale getirir. Hayırlı olsun temennisinde bulunuyorum." dedi.

İzmir'de 20 Mart tarihinde göreve başlayan Vali Kıraç'a, "hoşgeldin" ziyaretinde bulunan Yalçın ile Akşit, çalışmaları hakkında bilgi verdi. İzmir Valiliği'ne atandıktan sonra 226 çocuğun koruyucu aileler tarafından bakımını sağlamak için kampanya başlattıklarını belirten Vali Kıraç, bu konuda vatandaşların bilgilendirilmesi gerektiğini ifade etti. Çocukların gelişi güzel ailelere verilmeyeceğinin altını çizen Vali Kıraç, "220'nin üzerinde bizim yuvalarımızda ailelerinden uzak korunmaya muhtaç çocuklarımız var. Bunları uzman bir komisyonun tespitinden sonra uygun ailelere vereceğiz. Bu çocuklara gösterecekleri şefkat doğrultusunda 500 ile 900 YTL arasında masraflarını karşılama adına para vereceğiz. Aileler bu sayede ek gelir elde ederken, karşılığında sadece çocuklara şefkat ve merhametini verecek. Biz bunu gelir elde etsin diye demiyoruz." dedi.

Çocuk yuvalarının yıllardır özveriyle bu çocuklara baktığına dikkat çeken Kıraç, "Çocukları aile ortamı olmadan, geleceğe sağlıklı bir şekilde hazırlamak mümkün değil. Tabi yurtlarımızdaki sosyal hizmet uzmanlarımız, bakıcı anne ve çalışanlarımız çocuklarımızın aile şefkati çekmemesi için ellerinden geleni yapıyorlar. Ama birebir anne baba şefkati ile büyümek çok farklı. Yoksa sosyal hizmet kurumları da zor ve meşakkatli bir iş içindeler. Onların yaptıkları işleri de küçümsemek istemiyorum." şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kirac-limanin-ozellestirilmesi-ile-izmir-onemli-bir-dis-pazar-olacak_53848.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!