Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kiracılar Yine Meydana İndi

Antalya’da yaşanan fahiş kira artışı vatandaşı canından bezdirdi. Kiracılar, son dönemde artan kira fiyatlarını bir kez daha protesto etti.

yapi.com.tr
Kiracılar Yine Meydana İndi

Antalya'da kiracılar, son dönemde artan kira fiyatlarını bir kez daha protesto etti. Varyant'ta bir araya gelen Kiracılar Dayanışma Platformu üyeleri, fahiş ev kiralarını protesto etmek için Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Sözcü’den İsmail Akın’ın haberine göre; yürüyüşün ardından basın açıklaması yapan Kiracılar Dayanışma Platformu üyesi Cengiz Kul, şunları söyledi:

“Her zaman dediğimiz gibi gün geçmiyor ki yeni olay yeni dram yaşanmasın. Mersin'de bir kiracı ev sahibine usulsüzlükten dolayı 8 mermi sıkıyor, Antalya’da bir aile yüksek kira yüzünden çoluk çocuk sokakta kalıyor, yine ev sahibi baba ve 2 oğlu kiracıyı öldüresiye darp ediyor ve daha anlatamadığımız olaylar oluyor.

Hükümet sorunun çözülmesi için yüzde 25 artış diyor, arabulucu diyor ama bunlar çözüm değil aksine kiracı ile ev sahibini karşı karşıya getirmektir… Kiracılar Dayanışma Platformu olarak ya asgari ücrete düzenleme ya da yüksek kiraların ödeyebileceğimiz tutara, yani asgari ücretin 4’te 1’ine getirilmesini devletimizden talep ediyoruz. Artık ne sabrımız kaldı ne de bu kiraları ödeyecek paramız. Açıkçası biz dar gelirli vatandaşlar yasa istiyoruz.

“Her gün bir aile çocuklarıyla sokağa atılıyor”
Cengiz Kul'un, ardından konuşan Kiracılar Dayanışma Platformu üyesi Seda Kul da şunları dile getirdi:

“Bu meydanda sürekli bir araya geliyoruz, seçimden önce verilen vaatlerin hala yerine getirilmediğini görüyoruz. Kendi menfaatleri olunca bir gecede yasa çıkaranlar, yönettikleri halk can çekişirken onların sorununa kulaklarını tıkıyorlar. Onların keyfi gelene kadar her gün bir aile çocuklarıyla sokağa atılıyor. Artık bu gidişata dur densin, daha fazla insanın canı yanmasın.”

Eskiden ev sahibi ile kiracı ilişkisinin aile şeklinde olduğunu söyleyen Kiracılar Dayanışma Platformu üyesi Şerife Yavuz, “Bugün baktığımızda ise ya ev sahibi katil oluyor ya kıracı. Bizi bu duruma düşüren, kardeşi kardeşe düşman eden sayın yetkililer siz yabancılara ülkemizi parsel parsel sattığınız sürece ne bu kavgalar bitecek ne de insanlarda huzur kalacak. Bir an önce yabancı göçünü durdurun. Ben kendi ülkemde kendi vatanımda, kendi topraklarımda kısacası Türküye Cumhuriyeti'nde insanca yasamak istiyorum.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kiracilar-yine-meydana-indi_198623.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!