Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Kırmızı Işık'ta Artık Seks Değil, Seksi Tasarım Satılacak

Amsterdam'ın 'Kırmızı Işık Bölgesi' moda üssüne dönüştü. Genelevlerin bir kısmı modaevi oldu.

Radikal Gazetesi
'Kırmızı Işık'ta Artık Seks Değil, Seksi Tasarım Satılacak

msterdam Belediyesi, ünlü Kırmızı Işık Bölgesi'ni (Red Light District) dönüştürme projesi kapsamında bölgede açılan 16 moda atölyesini, kanal etrafında yapılan defileyle tanıttı.
Belediyenin görevlendirdiği bir moda ajansınca seçilen 10 genç modacıya bir yıllığına kira bedeli olmaksızın verilen binaların vitrinlerinde artık hayat kadınları değil, modacıların son tasarımlarını tanıttığı mankenler bulunuyor.

Onyedinci yüzyıldan beri seks işçiliğinin merkezi olan Amsterdam, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Avrupa'nın 'özgürlükler merkezi' olarak önemli bir turistik şehire dönüştü. Zira şehirde marihuana kullanımı da kafelerde serbest. Seks turizmi ve uyuşturucunun serbest olması şehre büyük gelir sağlasa da, politikacılar bu imajdan rahatsız olmaya başladı.

Bölgenin çetelerin kontrolünde bir suç merkezine dönüştüğüne karar veren belediye meclisi, 40 milyon dolar harcayarak bölgedeki 16 binayı satın almıştı. Binaları ne yapacağına karar veremeyen belediye, sonunda modacı Mariette Hoitink'in teklifini kabul ederek boş binalara genç ve başarılı modacıları yerleştirmeye karar verdi.

Moda atölyelerine dönüştürülen 16 bina, bölgedeki seks dükkânlarının üçte birini oluşturuyor. Başarılarını kanıtlamak için bir yıllık süreleri olan genç modacılarsa müşterilerinin bu bölgeye gelip gelmeyeceğinden emin değil

http://www.yapi.com.tr/haberler/kirmizi-isikta-artik-seks-degil-seksi-tasarim-satilacak_58933.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!