Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kıyıların İmarı Merkeze

AKP hükümeti tüm kıyı alanlarının imar yetkisini Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na (ÖİB) devretmek için girişimlere başladı. Plana göre, anılan bölgelerde her tür ve ölçekteki arsa ile arazilerin imar planı, imar tadilatı, mevzi imar planı hazırlama yetkisi ÖİB’ye bırakılıyor. Bu birim tarafından hazırlanacak imar planlamaları Özelleştirme Yüksek

Cumhuriyet Gazetesi
Kıyıların İmarı Merkeze

AKP hükümeti tüm kıyı alanlarının imar yetkisini Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na (ÖİB) devretmek için girişimlere başladı. Plana göre, anılan bölgelerde her tür ve ölçekteki arsa ile arazilerin imar planı, imar tadilatı, mevzi imar planı hazırlama yetkisi ÖİB’ye bırakılıyor. Bu birim tarafından hazırlanacak imar planlamaları Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun onayına sunulacak. Yerel yönetimler bu aşamada sadece plan doğrultusunda yapılan yapılara ruhsat ve diğer izinleri vermekle görevli olacaklar.

Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir, konuyu, “Kıyı yapısı yatırımlarında kamudaki prosedürün sadeleştirilmesi ve yatırım sürecinin kısaltılması için çalışma başlattık” yönünde değerlendirdi. Demir’in bu yöndeki açıklamalarıyla eşzamanlı olarak hazırlanan tasarı TBMM Bayındırlık ve İmar Alt Komisyonu’nda görüşülüyor. Tasarıya göre her tür ve ölçekte imar planları, imar tadilatları ile mevzi imar planlarının ÖİB tarafından hazırlanarak Özelleştirme Yüksek Kurulu’nca onaylanması öngörülüyor.

Kruvaziyer limanlar

Tasarı, kıyı alanlarında ve turizm teşviki almış bölgelerde imar planlaması yapma yetkisini elinde bulunduran Bayındırlık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı ile yerel yönetimlerin sadece konuyla ilgili görüş belirtebileceğine hükmediyor. Tüm bunlara ek olarak, imar planlamaları, imar tadilatları ve mevzi imar planlamalarının, “Her tür ve her ölçek için” Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın yetki ve sorumluluğunda olacağı vurgulanıyor. Söz konusu tasarı, kruvaziyer gemilerin yanaşacağı limanlarla ilgili de hüküm getiriyor.

Kıyı Yasası’na eklenen bir maddeyle kruvaziyer gemilerin yanaşacağı limanlara yönelik yapılacak tesislerle ilgili imar düzenleme yetkisinin de Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda olacağını bildiriyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kiyilarin-imari-merkeze_79644.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!