Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Kızılay Cazibesini Yitiriyor

Kızılay’da Beton Bariyerler Kaldırılmaya Başlandı

Ankara Valiliği İl Trafik Komisyonu tarafından Kızılay Kavşağı’nda araçların sola dönüş yasağı kaldırılmasının ardından Büyükşehir Belediyesi yeni

Zaman



b>Ankara Valiliği İl Trafik Komisyonu tarafından Kızılay Kavşağı’nda araçların sola dönüş yasağı kaldırılmasının ardından Büyükşehir Belediyesi yeni düzenlemeye başladı.

Dün Kızılay’da cam bariyerlerin ardına konulan beton bariyerler kaldırılırken, Atatürk Bulvarı’nın Osmanlı Kavşağı ile Ulus Kavşağı arasının eskiden olduğu gibi çift yönlü hale getirme çalışmalarına başlandı. Bugünde Kızılay Kavşak’taki beton bariyerlerin kaldırılması bekleniyor. Beton bariyerlerin kaldırılmasının ardından bazı yayalar Metro altgeçidini kullanmak yerine yeniden üsten karşıdan karşıya geçmeye başladığı görüldü.

Ankara Valiliği İl Trafik Komisyonu geçen salı günü yaptığı toplantıda Kızılay Kavşağı’nda eskiden olduğu gibi araçların sola dönüş yapabilmesi, yaya geçitlerinin ise metro altgeçitlerinden devam etmesi kararlaştırılmıştı. İl Trafik Komisyonu, Kızılay Kavşağı’na gelen araçların sağa dönüşlerinin yeşil oklu ışıklarla düzenlenerek sürekliliğin sağlanması için karar alırken, Atatürk Bulvarı’nın Osmanlı Kavşağı ile Ulus Kavşağı arasının eskiden olduğu gibi çift yönlü hale getirileceği bildirilmişti. Komisyonun aldığı diğer kararlar ise şöyleydi:

Cumhuriyet Caddesi’nin, Ulus Kavşağı’ndan Baruthane Kavşağı istikametine tek yönlü devam etmesine, Baruthane Kavşağı istikametinden gelecek araçların Osmanlı Kavşağı’ndan sola dönüşlerine ve Adnan Saygun Caddesi’ne giriş verilmesine, Atatürk Bulvarı üzerinde, Zafer Çarşısı önü, Sıhhiye Orduevi ve İller Bankası önüne yaya alt geçitleri yapılmasına, Çankaya bölgesinden Kızılay’a gelen araçlar ile Ziya Gökalp ve GMK Bulvarı’ndan Kızılay’a gelen araçların kavşağa gelmeden ‘’U’’ dönüş yapabilmelerine imkan sağlayacak alt yapı düzenlemelerinin geçici olarak yapılmasına, Atatürk Bulvarı üzerinde Osmanlı Kavşağı’ndan Ulus Kavşağı istikametine, Posta Caddesi ve Kedi Seven Sokak çıkışları ile İstanbul Caddesi üzerinde Oda Tiyatrosu ile Gençlik Parkı arasına yaya alt geçidi yapılamasına oy çokluğuyla karar verildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kizilayda-beton-bariyerler-kaldirilmaya-baslandi_6973.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!