Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kızılay’da ‘Taşlar Yerine Oturuyor’

Çankaya Belediyesi’nin Konur, Karanfil, Yüksel yaya bölgesi yenileme ve düzenleme çalışmalarında bölgenin altyapı ve zemin çalışmaları tamamlandıkça Kızılay’ın çehresi de değişmeye başladı. İlk olarak Karanfil Sokak Metro çıkışı ile Yüksel Caddesi’nin kesiştiği alanda zemin çalışmalarını bitiren ekipler bölgenin ağaçlandırmasını da yaptılar.

Cumhuriyet Gazetesi
Kızılay’da ‘Taşlar Yerine Oturuyor’

Çankaya Belediyesi’nin Konur, Karanfil, Yüksel yaya bölgesi yenileme ve düzenleme çalışmalarında bölgenin altyapı ve zemin çalışmaları tamamlandıkça Kızılay’ın çehresi de değişmeye başladı. İlk olarak Karanfil Sokak Metro çıkışı ile Yüksel Caddesi’nin kesiştiği alanda zemin çalışmalarını bitiren ekipler bölgenin ağaçlandırmasını da yaptılar. Karanfil Sokak, çiçek dikimi ve bankların konulmasıyla daha güzel bir görünüme kavuşacak.

Başkentin merkezi konumundan her geçen gün uzaklaşan Kızılay’daki çöküşü önlemek için bir dizi çalışmaların içinde olduklarını belirten Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık şu değerlendirmeyi yaptı:

“Kızılay’ı yeniden eski cazibe merkezi haline getirmek için ilk olarak Konur, Karanfil, Yüksel yaya bölgelerinde düzenleme çalışmalarıyla işe başladık. Projede altyapı kuruluşlarından kaynaklı aksamalar oldu. Yüzeyden geçen doğalgaz, elektrik ve su tesisatlarında oluşan arızaların onarımlarındaki gecikmeler esnaf ve vatandaşların mağdur olmasına neden oldu. Karanfil’de yenileştirme çalışmaları ilerledikçe şimdiden insan yoğunluğunun da arttığını gözlemliyoruz” dedi.

Dünyanın önemli başkentlerindeki merkezler gibi Kızılay’ın da yurttaşların hoşça vakit geçirebilecekleri, gelmekten keyif alacakları bir konuma dönüştürme konusunda yoğun çaba gösterdiklerini dile getiren Tanık, “Yaya bölgelerindeki yenileme çalışmalarında engelli yurttaşları da unutmadık, rampaların yanı sıra engelli vatandaşlar için üretilmiş taşlarla şeritli bir yol yaptık, asansörümüz de hizmete girdiğinde Ziya Gökalp Caddesi’nden Karanfil Sokak’a girişi engelli olmaktan çıkaracağız” diye konuştu. Esnafın ve yurttaşın bir süre daha sabırlı olmasını isteyen Tanık, çalışmaların tamamen bittiğinde herkesin iyi ki bu zahmetlere girişilmiş dediği bir Kızılay’ı Ankaralılara kazandıracaklarını sözlerine ekledi.

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/kizilayda-taslar-yerine-oturuyor_82667.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!