Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kızılay'ın Hayaleti 23 Aralık'ta Kapılarını Açıyor

Ankara'nın Kızılay Meydanı'na adını veren ve uzun inşaat dönemi nedeniyle dikkatleri üzerine çeken bina, Kızılay Alışveriş Merkezi adıyla 23 Aralık'ta kapılarını açacak. Mülkiyeti Kızılay Derneği Genel Müdürlüğü'ne ait olan bina, yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkmıştı ve ihaleyi Güvensoy İnşaat, Sementa Tekstil, Karton Triko ve Renkyol Yapı

yapi.com.tr / AA
Kızılay'ın Hayaleti 23 Aralık'ta Kapılarını Açıyor

Ankara'nın Kızılay Meydanı'na adını veren ve uzun inşaat dönemi nedeniyle dikkatleri üzerine çeken bina, Kızılay Alışveriş Merkezi adıyla 23 Aralık'ta kapılarını açacak. Mülkiyeti Kızılay Derneği Genel Müdürlüğü'ne ait olan bina, yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkmıştı ve ihaleyi Güvensoy İnşaat, Sementa Tekstil, Karton Triko ve Renkyol Yapı Ortak Girişim Grubu kazanmıştı.

Kızılay Alışveriş Merkezi adına açıklama yapan Ortak Girişim Grubu üyesi, Karton Triko Yönetim Kurulu ve Ankara Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Canip Karakuş, ''Kızılay'ın isim babasını Kızılay'a armağan ediyoruz'' dedi. Kızılay Derneği Genel Müdürlüğü'ne ait arsada 1979 yılında başlayan inşaatın 30 yıl boyunca sadece yüzde 80'inin tamamlandığını kaydeden Karakuş, 2001 yılında Kızılay AVM'nin yapımını üstlenen bir firmanın krize girmesiyle birlikte durdurulan inşaatta, 2009 yılına kadar tek bir çivi bile çakılmadığını, 2009 yılında Ankaralı firmalar, Güvensoy İnşaat, Sementa Tekstil, Karton ve Renkyol Yapı olarak ihaleyi kazandıklarını bildirdi. Karakuş, ''İhalenin ardından inşaatı 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlamayı başardık. Cumhuriyetin 88 yaşını, cumhuriyete değer katan Kızılay Meydanında modern bir alışveriş merkezi açarak kutlayacağız'' dedi.
    
Başkent Ankara'da yaşamın son yıllarda merkez kabul edilen Kızılay'dan uzaklaştığını kaydeden Karakuş, bunda Kızılay'da yaşanan otopark sorununun da büyük etkisi olduğunu kaydetti. Karakuş, Kızılay Alışveriş Merkezi'nde 300 araçlık otoparkın mevcut olduğunu, bu çerçevede herkesin rahatlıkla AVM'ye gelebileceğini bildirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kizilayin-hayaleti-23-aralikta-kapilarini-aciyor_90010.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!