Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kızılbük Koyu’nda Ne Oluyor?

Marmaris Kızılbük Koyu’ndaki proje, ‘ÇED gerekli değildir’ kararının iptali sonrası mühürlenirken; Marmaris Kent Konseyi, Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi ve Marmaris MUCEP Meclisi inşaatın mahkeme kararı ve mühürleme işlemi olmasına rağmen çalışmaya devam ettiğini belirtiyor.

yapi.com.tr
Kızılbük Koyu’nda Ne Oluyor?

Muğla'nın Marmaris ilçesi İçmeler mevkiinde bulunan Kızılbük Koyu’nda tartışmalar sürüyor. Muğla 3'üncü İdare Mahkemesi, koydaki projeye ilişkin verilen, “çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir” kararını iptal etti. Karar sonrası Marmaris Belediyesi, 8 Ağustos tarihinde inşaatı mühürledi.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre; Marmaris Kent Konseyi, Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi, Marmaris MUCEP Meclisi ise inşaatın mahkeme kararı ve mühürleme işlemi olmasına rağmen çalışmaya devam etmesi sonrası nöbet başlattı. Yurttaşlar bu sürede şirketin yaptığı faaliyeti gün gün sosyal medya hesaplarından paylaştı. Marmaris Belediyesi ise yaptığı açıklamada, mühürleme işlemi yapılması sonrası şirketin faaliyetinin bulunmadığını açıkladı.

Marmaris Kent Konseyi’nin avukatı Arzu Alper ise, “Hukuksuz bir süreç gidiyor. Şirketin mahkeme ve mühürleme işlemi sonrası faaliyetine devam ettiği gün gün ortada. Videolar, fotoğraflar her şey gün yüzünde. Bunu söyledik diye, buna tepki gösterdik diye arkadaşlarımız gözaltına alındı. Biz konu hakkında suç duyurusunda bulunduk. Mücadelemiz devam edecek. Doğamızı koruyacağız. Bu hukuksuzluğu yeneceğiz.” diye konuştu.

‘Biz durdurduk’
Şirket mühürlenme işlemi sonrası Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) bilgilendirme geçtiği ve yaptığı bilgilendirmede faaliyetini kendisinin durduğunu açıkladı. Açıklamada, “Muğla 3'üncü İdare Mahkemesi tarafından verilen "ÇED Raporu Gerekli Değildir" kararının iptali sonrasında şirketimiz tarafından Danıştay nezdinde temyiz edilmiştir. Danıştay'ın yürütmeyi durdurma talebimize verilecek kararı netleşene veya yeni hazırlanacak ÇED raporunun onaylanmasına kadar şantiyemizdeki yapı inşaat faaliyetleri şirketimiz tarafından durdurulmuştur.” denildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kizilbuk-koyunda-ne-oluyor_191941.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!