Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kızılırmak Suyu Bilmeceye Döndü

Belediye yetkilileri, 3 boru hattından 2'sinin inşasının tamamlandığını, 3.'sününkinin ise sürdüğünü belirtiyor. Anakent Belediyesi Basın - Yayın Koordinatörü Avni Kavlak , ilk suyun verilişi konusunda zaman belirtmek istemediklerini, bunu çok kestiremediklerini söyledi.

Cumhuriyet Gazetesi/Zeynep ŞAHİN
Kızılırmak Suyu Bilmeceye Döndü

nkaralılar, geçen yıl ağustos ayında "unuttukları" bir sıkıntıyla yeniden karşılaşarak, susuzluk tehlikesi ile baş başa kalmıştı. İlk çözüm olarak "suların kesilmesi" görülmüş ancak; gerek yurttaşların mağduriyeti, gerek tüketilen su miktarındaki artış, gerekse altyapıya verdiği hasarlarla "yarardan çok zarar sağlayınca" , bu yöntemden vazgeçilmişti. Susuzluğun tek çaresi olarak ise Melih Gökçek yönetimindeki Ankara Anakent Belediyesi tarafından "Kızılırmak Projesi" dayatılmıştı. Bu projenin "bitemez denenden önce bitirileceğini", sık sık yaptığı açıklamalarla, kentin dört bir yanına astırdığı afişlerle, "propagandasını yaparak" duyuran Gökçek, sözünde duramadı. Başkente ilişkin birçok projeyi ilan ettiği tarihte bitiremeyen Anakent Belediyesi, "Kızılırmak'tan Ankara'ya Su Getirilmesi Projesi" ni de söylediği zamana yetiştiremedi.

Projeyle ilgili çalışmalar başladığında Gökçek, birinci boru hattından Ekim 2007'de su getireceklerini duyurmuş ancak çalışmalar bu tarihe yetişmemişti. Sonrasında kasım sonuna doğru, ilk suyun verilmeye başlanacağı belirtilmiş fakat yine gerçekleştirilememişti. Ardından Kızılırmak suyunun Ankara'ya gelişi için yeni tarih aralık ayının son haftası olarak verildi ama olmadı... Yetkililer, aralık sonu olmazsa ocak ayının ilk yarısında Kızılırmak suyunun başkente geleceğini belirtmişti ancak bu tarihte de söylenen yapılamadı. Gelinen son noktada ise Kızılırmak'tan Ankara'ya getirilecek suyun ne zaman kullanılmaya başlanacağı "belirsiz."

Belediye yetkilileri, 3 boru hattından 2'sinin inşasının tamamlandığını, 3.'sününkinin ise sürdüğünü belirtiyor. Anakent Belediyesi Basın - Yayın Koordinatörü Avni Kavlak , ilk suyun verilişi konusunda zaman belirtmek istemediklerini, bunu çok kestiremediklerini söyledi. "Zannediyorum şubatta su almaya başlarız" diyen Kavlak, bunun kesin bir tarih olmadığını da ekledi. Çalışmaların, daha önce ilan edilen tarihe yetişememesinin tek nedeninin "olumsuz hava koşulları" olduğunu savunan Kavlak, "Dondurucu soğuk var. İşçilerin çalışmasını olumsuz etkiliyor. Sonuçta oradaki iş için demirle uğraşılıyor, suyun içinde kalınıyor... Kolay değil" dedi. Kavlak, Kızılırmak suyu gelene kadar başkentin herhangi bir su sıkıntısı yaşamayacağını da belirterek, "ufukta su sıkıntısı görünmediğini" ifade etti.

125 km'den 3 hat

"Kızılırmak Projesi", Hirfanlı ve Kesikköprü barajlarındaki 7 milyar metreküp su rezervinin, 125 kilometrelik mesafeden Ankara'ya getirilmesini öngörüyor. Proje kapsamında 5 adet 30 bin metreküplük, 2 adet 15 bin metreküplük, 3 adet de 7 bin 500 metreküplük su depoları ile pompa istasyonları, hat vanaları, vantuz ve tahliye odaları yapıldı. Kızılırmak'tan Ankara'ya, toplam 3 boru hattı su taşıyacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kizilirmak-suyu-bilmeceye-dondu_59213.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!