Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

KOBİ İş Birliği ve Kümelenme Projesi Bugün Açılıyor

Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı kapsamındaki illerde, firmaların uluslararası rekabet güçlerinin artırılmasını hedefleyen 'KOBİ İş Birliği ve Kümelenme Projesi', bugün Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılımıyla açılıyor. Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre proje, 2 yıl önce Dış Ticaret Müsteşarlığı'nca yürütülen

yapi.com.tr / AA
KOBİ İş Birliği ve Kümelenme Projesi Bugün Açılıyor

Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı kapsamındaki illerde, firmaların uluslararası rekabet güçlerinin artırılmasını hedefleyen 'KOBİ İş Birliği ve Kümelenme Projesi', bugün Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılımıyla açılıyor. Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre proje, 2 yıl önce Dış Ticaret Müsteşarlığı'nca yürütülen 'Ulusal Kümelenme Politikasının Geliştirilmesi' projesinin devamı niteliğini taşıyor. Proje, kümelenme tabanlı sektörel iş birliklerinin, aynı coğrafyada olduğu kadar farkı bölgelerdeki KOBİ'ler arasında da kurulmasını, böylece stratejik hedeflerle ihracata yönelik nitelikli ve kalıcı adımlar atılmasını amaçlıyor.
    
5 milyon avro değerindeki AB finansmanıyla 2,5 yıl sürecek proje çalışmaları arasında, bölge ekonomilerinin dinamiklerinin belirlenmesi, mevcut sektörlerin yanı sıra gelecekte stratejik önem kazanacak potansiyel sektörlerin belirlenerek hedef odaklı bölgesel iş birliği stratejilerin oluşturulması, firmaların iş birliği ağlarıyla iletişim ve bilgi paylaşımının etkinleştirilmesi, kurumlar arasında koordinasyon sağlanması ve firmaların proje faaliyetleriyle uluslararası değer zincirlerine entegre edilmeleri yer alıyor.
    
Projenin ilk adımı olarak, 'Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı' kapsamında yer alan 5 pilot ilde (Samsun, Trabzon, Çorum, Kahramanmaraş ve Gaziantep), ticaret ve sanayi odaları ve ihracatçı birlikleri çatısı altında Kümelenme Bilgi Merkezleri kurulacak.
    
Projenin diğer çıktıları arasında, söz konusu stratejilerin uygulamaya geçirilebilmesi için 5 pilot girişimin başlatılması ve uygulamaya geçilmesi, iş birliği kurumları için kümelenme araç paketinin geliştirilmesi (küme belirleme, küme oluşumu/aktivasyon rehberi, küme yönetişim rehberi, bölgeler arası iş birliği ve uluslararasılaşma rehberi, küme iş planı geliştirme rehberi), KOBİ'lerin ihtiyaç duyacakları bilgilere erişim sağlayabilecekleri bilgi yönetim sistemi ve kümelerin Türkiye çapında yer alacağı ulusal değerlendirme sisteminin oluşturulması yer alıyor.

ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/kobi-is-birligi-ve-kumelenme-projesi-bugun-aciliyor_88506.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!