Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

KOBİ'ler Borsaya KOSGEB'le Açılacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, KOBİ'lerin borsaya açılırken yapacakları masrafların, 100 bin liraya kadar olan kısmını KOSGEB'in karşılayacağını bildirdi. Bakan Ergün, bağımsız denetim yaptırmak isteyen KOBİ'lerin de 10 bin Türk Lirasına kadar geri ödemesiz şekilde KOSGEB tarafından destekleneceğini bildirdi.

yapi.com.tr / AA
KOBİ'ler Borsaya KOSGEB'le Açılacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, OSTİM Çıraklık Eğitim Vakfı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen 'KOBİ'ler İçin Alternatif Finansman İmkanı: KOBİ'ler Borsaya Açılıyor' konulu bilgilendirme toplantısında konuştu. Konuşmasında KOSGEB tarafından, KOBİ'lere verilecek yeni destekler konusunda bilgiler veren Ergün, borsaya açılmak isteyen KOBİ'ler için özel bir destek programını devreye aldıkların bildirdi.
    
Bu program kapsamında, KOSGEB aracılığı ile borsaya açılacak KOBİ'lerin yapacakları masrafların, 100 bin liraya kadar olan kısmının karşılanacağını belirten Ergün, bunun ise KOBİ'ler için çok önemli bir fırsat olduğunu kaydetti. Ergün, söz konusu imkanla KOBİ'lerin borsaya açılma maliyetlerini ciddi oranda düşürdüklerini bildirdi.
 KOBİ'lerin bu maliyetlerinin onda 1'e kadar indirildiğini belirten Bakan Ergün, ''Başka bir firma 10 lira masraf ediyorsa, bir KOBİ 1 lira masraf edecek. O 1 liranın da büyük bir bölümünü KOSGEB vasıtasıyla biz karşılamış olacağız'' dedi.
    
Ayrıca Bağımsız Denetim Desteği adı altında bir başka programı da devreye aldıklarını anlatan Bakan Ergün, bu program kapsamında bağımsız denetim yaptırmak isteyen KOBİ'lere KOSGEB aracılığıyla 10 bin Türk Lirasına kadar geri ödemesiz destek sağlanacağını açıkladı. Bu desteğin ise KOBİ'lerin borsaya girip girmemeleriyle ilgisi bulunmadığını belirten Ergün, şunları kaydetti:

''Borsayaya girmek istemeyebilirsin. Daha şartların müsait değildir. Henüz kafanda olgunlaşmamıştır. (Ama ben bir bağımsız denetim kuruluşunun denetiminden geçeyim. Şöyle bir check up yaptırayım kendime. Ben nasıl bir firmayım bir göreyim. Hem ben tanıyım kendimi hem başkası tanısın. İcabında iş ilişkisi kurduğum diğer firmalara, bankalara, başkalarına derim ki bak ben bağımsız denetim kuruluşunun denetiminde geçmiş bir firmayım. işte özelliklerim bu. Yani palavra atmıyorum, şöyleyim, böyleyim diye. Kendimi övmek gibi olmasın. Firma, (Sen kendini övüyorsun kardeşim. Bakalım senin övdügün gibi mi?) diyecekse birisi. İşte bağımsız denetim kurumunun raporu burada.''

Bağımız denetim yaptırmak isteyen firmaların kurumsallaşması, şeffaflaşması, yönetim kabiliyetinin gelişmesi, kendisini iyi tanıması ve nerede eksiklikleri olduğunu görmesi için böyle bir destek vereceklerini belirten Ergün, söz konusu 10 bin liralık desteğin tamamının ise hibe şeklinde gerçekleştirileceğini kaydetti. Ergün, KOBİ'lerin bağımsız denetim için yapacağı masrafın da belki 10 bin lira belki de bunun biraz üzerinde olacağını söyledi.

ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/kobiler-borsaya-kosgeble-acilacak_88296.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!