Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kocaeli’de Bin 619 Bina 20 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor

Kocaeli depremin yaralarını uzun yıllardır sarmaya çalışırken, Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, 1999 Marmara depretminden kalan 1.619 orta hasarlı binanın yıkım için beklediğini söyledi.

yapi.com.tr
Kocaeli’de Bin 619 Bina 20 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor

Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu 2019 yılı ilk toplantısı, Kocaeli Valiliğinin Karamürsel Alp Salonu'nda gerçekleştirildi. Kocaeli'nin kamu kurum temsilcileri ve belediye başkanlarının katıldığı toplantıda gündem hasarlı binalar ve deprem toplanma alanlarıydı.

Toplantı açılışında konuşan Vali Yardımcısı Dursun Balaban, Kocaeli'nin Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda olduğunu hatırlatarak deprem risk azaltma çalışmalarınının çok önemli olduğunu söyledi. Balaban, kentteki hasarlı binalar konusunun çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti.

Halen çözüme kavuşturulamadı
Sözcü'den Uğur Enç'in haberine göre Dursun Balaban, “Son zamanlarda hasarlı olmadığı halde gücünü kaybeden binaların kendi kendine yıkıldığını görüyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız da eski binaların tümü için kentsel dönüşüm seferberliği başlattı. Bu açıdan tüm eski binaların dönüşümü devlet politikası haline gelmişken, 1999 depremini yaşayan ilimizdeki hasarlı binanın halen çözüme kavuşturulamamış olması sorunlu bir tablonun göstergesi olarak algılanmalıdır” dedi.

Marmara depreminden kalma
Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul de hasarlı binalar hakkında detaylı bir sunum yaptı. 1999'dan sonraki özetleyen Tekoğul, Kocaeli'de 1999 Marmara Depremi'nden kalma 1.619 adet orta hasarlı bina bulunduğunu, bu binaların yıkılması gerektiğini ancak yıkılmadığını söyledi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir...

http://www.yapi.com.tr/haberler/kocaelide-bin-619-bina-20-yildir-yikilmayi-bekliyor_173541.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!