Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kocaeli'de Prefabrik Evler Zorla Sökülüyor

Kocaeli'de Prefabrik Evler Zorla Sökülüyor Kocaeli Valiliği prefabrik konutların sökümüne başladı ancak konutlarda yaşayanlar duruma tepkili. ODTÜ

bianet.org



b>Kocaeli Valiliği'nin prefabrik konutların boşaltılması konusundaki kararlı tutumu devam ederken, dün (13 Eylül) iki farklı bölgedeki tahliye ve söküm sırasında farklı görüntüler yaşandı. Cezaevi karşısındaki Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) prefabriklerinde kalanlar söküm ekibi ve polislere saldırırken, sökümün durdurulması için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Sefa Sirmen'den yardım istediler.

Eski Gölcük Yolu'ndaki prefabriklerde kalanlar ise tahliye için gelen ekibi görünce prefabrikleri ateşe verdiler.

ODTÜ prefabrik konutlarında gerginlik
İzmit'teki son prefabrik bölgesi olan Cumhuriyet Mahallesi Plajyolu'ndaki ODTÜ prefabriklerinde dün söküm nedeniyle polis geniş önlem almıştı. Ancak bölgede yaşayan sakinlerin barikat kurarak yolu trafiğe kapatmaları ve polise mukavemet göstermeleri üzerine takviye polis ekipleri geldi.

Sirmen'den AKP'li belediyeye tepki
CHP Kocaeli Milletvekili Sirmen, daha sonra ODTÜ prefabrik alanına geldi. Prefabrik sahiplerinin tahliye için biraz daha süre istemeleri üzerine Sirmen, cep telefonuyla Vali Erdal Ata'yı aradı. Ancak söküm çalışmasını erteleyecek makamın Valilik değil, Büyükşehir Belediyesi olduğu ortaya çıktı. Sirmen yaptığı konuşmalarda Adalet ve Kalkınma Partisi'ni (AKP) eleştirirken, Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'nun protokol başkanı olduğunu, Büyükşehir Belediyesi'nin dört kişi tarafından yönetildiğini ileri sürdü.

Ateşe verilen prefabrikler yine de söküldü
ODTÜ prefabrikleriyle birlikte dün Eski Gölcük Yolu Uluslararası Fuar Merkezi arkasındaki prefabrik ve konteynırların kaldırma işlemi yapılacaktı. Prefabrik ve konteynırların Sivil Savunma Müdürlüğü bahçesine nakledilmesi işini alan Fatih Nakliyat firması ekipleri ilk anda beklenmedik bir olayla karşılaştı. Prefabriklerde kalanlar nakil işine tepki göstererek, prefabrikleri ateşe vermişlerdi.

Kısa süre içinde bölgeye itfaiye ve polis ekipleri gönderildi. Yangın söndürüldükten sonra da zorla boşaltılan prefabrikler Sivil Savunma Müdürlüğü bahçesine taşındı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kocaelide-prefabrik-evler-zorla-sokuluyor_48344.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!