Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kocaoğlu'nun Hedefi Kordon'da Plaj Keyfi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi'nin 2010'da tamamlayacağı çalışmanın ardından İzmir Körfezi'nin dört bir yanında denize girilebileceğini söyledi

Radikal Gazetesi
Kocaoğlu'nun Hedefi Kordon'da Plaj Keyfi

Türkiye’nin üçüncü büyük kenti İzmir’in CHP’li Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yıllarca koku sorunuyla boğuşan İzmir Körfezi’nin her yanında denize girilebileceğini söyledi. Kentin, Cannes, Nice, Rio de Janerio gibi bir kıyı şehri olacağını belirten Kocaoğlu, limana bir de kuruvaziyer limanının yapılacağını söyledi.

Ege’nin lider kenti İzmir, en son DTP konvoyuna düzenlenen saldırıyla gündeme geldi. Kimi zaman ‘Gavur İzmir’ diye de anılan kentte büyük yatırımlara imza atılmaya başlandı. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin, 2010’un Mart’ında tamamlayacağı araştırmaların ardından Körfez’de hummalı bir çalışma başlayacak. Yıllarca koku ve kirlilik sorunuyla boğuşan körfezin çehresi de değişiyor. Körfez’in önce koku sorunu halledildi, şimdi de dibindeki çamur temizlenecek. Çalışmalar tamamlandığında da Körfez’in dört bir yanında denize girilebilecek. Dev tatil gemileri (kuruvazör) yeni yapılacak limana yanaşabilecek. Raylı sistem kenti baştan başa kuşatacak.  İzmir, Expo 2015 fuarını Milano’ya kaptırdı ancak kentte geleceğe yatırım sürüyor. Geleceğin İzmir’ini Radikal’e anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni yatırımlarla ilgili şunları dedi:

KARŞIYAKA’DAN DENİZE GİRİLECEK: Dokuz Eylül Üniversitesi, Mart 2010’da İzmir Körfezi’nin tüm zemin etüdlerini çalışmalarını, sismik araştırmalarını bitiriyor. Kruvaziyer yat limanının nerede yapılacağına, sürkülasyon kanalı yapmamız gerektiği konusundaki kararımızı bilimsel çalışmaların sonucuna göre vereceğiz. Bilinmezliğin giderilmesi gerekiyor. Körfezin bugüne kadar ayakta kalmasının nedeni körfezdeki su sirkülasyonudur. Körfezin güneyinde ciddi bir su sirkülasyonu var ancak bunu kuzeyde eski Gediz yatağı engelliyor. Buraya bir kanal yapılırsa sürkülasyon kendini tamamlayacak. 22 günde bir körfez suyunu yenileyecek. Bu hem suyun temizlenmesine, hem canlılığın artmasına, hem de denize girilmeyi sağlayacak. Konak, Karşıyaka, Alsancak’tan denize girilecek.

METROBÜS GELİYOR: Metro, belediyeyi devraldığımızda 11 kilometreydi. Biz bunu 100 kilometreye çıkarıyoruz. 90 kilometre raylı sistem projesi devam ediyor. 80 kilometresi 2010 Haziran’ında bitecek. Metro kuzey güney aksını, metrobüs ise doğu batı aksını bağlayacak. Bunlar bittiği zaman ulaşımda çok büyük bir yol alacağız. Ayrıca yeni arterler açıyoruz. Üç tramvay hattı planlıyoruz. 2014’e kadar bunları gerçekleştirince 2030 yılına kadar kentte toplu ulaşımı halledeceğiz. Ulaşım master planımız, nâzım imar planımız yapıldı ve bitti.

VALİLİK 162 DAVA AÇTI: Bazı bürokratlar kendiliklerinden, mevcut hükümete şirin görünmek için belli şeyler yapıyorlar. İl müdürlüğünde, bölge müdürlüğünde, genel müdürlükte vs.. Buralarda çeşitli problemler, kısıtlamalarla karşılaşıyoruz. Her kısıtlamayla karşılaştığımda biz gidip ikna edip mücadele ediyoruz. ‘Bu işi kentim için istiyorum’ diyerek sorunu aşmaya çalışıyoruz.  İstanbul, Ankara ve Adana gibi illerde meslek odaları dava açar. İzmir’deyse Bayındırlık İl Müdürlüğü’nün önerisiyle valilik dava açaıyor. Meslek odalarının açtığı dava sayısı da beş yılda 12. İstanbul ve Ankara’da bu 50’nin üzerinde. Ancak Bayındırlık İl Müdürlüğü’nün kanalıyla hazırlanan raporlardan hareketle bize (İzmir Büyükşehir Belediyesi) açılan dava sayısı beş yılda 162.

KARŞIYAKA’YA OPERA BİNASI: Eski traleybüs salonunu Ahmet Adnan Saygılı konser salonu yaptık. Türkiye’de şu anda bir numaralı konser salonu. Karşıyaka’ya opera binası yapıyoruz. Projesi yarışmayla belirlenecek 25 bin metrakarelik opera binası Türkiye’nin en büyüğü olacak. Tüm beldelere çok amaçlı salonlar yapıyoruz. 38 beldeye spor salonu planlıyoruz. 16’sı bitti. Tarım yollarını asfaltlayan bir belediye Türkiye’de hiç duyulmuş mudur? 550 bin dönüm alanın yüzde 90’ını asfaltladık. Amaç ürünün değerini arttırmak, alıcıyı üreticiyle buluşturmak. Organik tarımı ve organize sanayi bölgelerini destekliyoruz.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/kocaoglunun-hedefi-kordonda-plaj-keyfi_74982.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!