Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kocaoğlu'nun Hedefi Kordon'da Plaj Keyfi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi'nin 2010'da tamamlayacağı çalışmanın ardından İzmir Körfezi'nin dört bir yanında denize girilebileceğini söyledi

Radikal Gazetesi
Kocaoğlu'nun Hedefi Kordon'da Plaj Keyfi

br />
TURİZM İÇİN KENT AKADEMESİ: Kentin zenginleşmesini turizm ve hizmet sektörü şemsiyesi altında gerçekleşeceğine inanıyoruz. Burada bir açılım gerekli. Yeni fuar alanı, yeni bir kongre merkezi yapıyoruz. ‘Kent Akademisi’ kuracağız. Burada yoğun bir programla, lise sonrası gençleri hizmet ve turizm sektörüne yetiştireceğiz. Bunlar sağlanınca Türkiye’nin büyük problemi olan işsizliği turizm ve hizmet sektörüyle giderileceğini düşünüyoruz.

KADİFEKALE TAŞINIYOR: Heyelan bölgesi olan Kadifekale’deki 2 bin 508 konutu taşıyoruz. Kadifekale’ye sadece ağaç dikeceğiz. Bu iş durmayacak şu anda birçok yerde kentsel dönüşüm yapıyoruz. ‘Yık gecekonduyu, yap sekiz katlı binaları’. Bu kent dönüşümü değil. Apartmanda yaşamaya hazır olmayanlar var. Buna göre formül geliştirmek gerekiyor. Şu anda belediyeler nasıl ulaşıma yatırımlarını yönlendiriyorsa, gelecekte yatırımların büyük kısmı kentsel dönüşüme ayrılacak.

EFEMÇUKURU’NDA MÜCADELE: Yasalar elverdiği ölçüde Efemçukuru’nda altın madenine karşı mücadele vereceğiz. Çünkü orada su kaynaklarımız var. Belkahve’deki taş ocakları taşındı, 40 yıllık sorun halledildi. Oralar ağaçlandırıldı. Pınarbaşı gibi diğer taşocaklarının bulunduğu yerleri de takip ediyoruz.  Mavişehir’in koku sorunu bugün yarın düzelecek. Atık çamur ihalesinin eli kulağında.

‘Açılımı üç parti birlikte yapmalı’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentte bir grubun kapatılan DTP’nin eski genel Başkanı Ahmet Türk’ü konvoyuna saldırılmasıyla ilgili şu değerlendirmeyi yapıyor: “CHP lideri Deniz Baykal partinin politikasını her gün dile getiriyor. İzmir’de yaşanan olayı, bir siyasi partinin genel başkanına yapılan olayı hiçbir zaman tasvip etmedik ve etmeyiz de. ‘Açılım’ konusunda yöntem bu olmamalı. Özellikle AKP, CHP ve MHP’nin uzun çalışmalar ve araştırmalar sonucunda birlikte karar verecekleri ve arkasında birlikte duracakları bir yaklaşımla, birlikte projelendirerek, birlikte kamuoyuyla paylaşmaları gerekiyor. Bu yöntem gerçekleşmedi. Tekrar başa dönülebilir. Bu yapılırsa ülke büyük bir problemi aşabilir. CHP’nin içinde olmadığı, kırmızı çizgilerini söylemediği bir açılımın doğru olmadığını düşünüyorum.”

Gökdelenler yükselecek

İzmir, ülkenin toplam üretiminin yüzde 8.9’un GSYİH’nı (Gayri Safi Yurtiçi Hasıla) yüzde 7.5’ini karşılıyor. Çalışan 10 kişiden birini İzmirli şirketler istihdam ediyor.

Kent merkezindeki 550 hektarlık Liman Arkası’nı gökdelenler bölgesi olarak planlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi bu projeyle 10 milyar dolarlık gayrimenkul yatırımı bekliyor.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre Türkiye’de ileri biyolojik arıtma sistemiyle arıtılan 500 milyon metreküp atıksuyun yüzde 45’i İzmir Büyükşehir belediyesi’nin tesislerinden geçiyor. Ayrıca 164 orman köyünün atıksu sorunu çözmek için arıtma tesislerini projelendirirken, deniz, nehir ve tarım alanlarını kirlilikten kurtaracak projeler için 200 milyon TL’lik yatırım planlandı. Belediye dokuz arıtma tesisinin yapımına başladı. Bunların üçü devreye girdi.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/kocaoglunun-hedefi-kordonda-plaj-keyfi_74982.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!