Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kocayayla Turizme Açılıyor

Uludağ'ın güney eteklerinde yer alan, Osmanlı'nın savaşa hazırlandığı Kocayayla, Kırgızistan'dan getirilen 16 otağ ve yapımı devam eden bungalovlarla birkaç ay içinde turizme açılacak.

yapi.com.tr/AA
Kocayayla Turizme Açılıyor

Bursa'nın dağ ilçelerinden Keles'in sınırları içinde bulunan, Osmanlı'nın savaşa hazırlandığı bin 200 metre rakımlı Kocayayla, Kırgızistan'dan getirilen 16 otağın yanı sıra yapımı devam eden bungalovlarla kısa süre sonra turizme açılacak.

Bursa kent merkezine 50 kilometre uzaklıkta ve Uludağ'ın güney eteklerinde bulunan yaklaşık 500 dönümlük çayırlara sahip Kocayayla, özellikle yaz aylarında sıcaktan bunalan binlerce kişiyi ağırlıyor.

Etrafı karaçam ağaçlarıyla örtülü, bol oksijenli temiz havaya sahip yaylanın 12 ay turizme açılmasını hedefleyen Keles Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi, bölgeye yaklaşık 10 milyon liralık yatırım yaptı.

Kocayayla, Kırgızistan'dan getirilen 16 orijinal "Boz-Üy" adı verilen otağın yanı sıra 25 bungalov ev ile Türkiye'nin en önemli yayla turizm merkezlerinden biri haline gelecek.

Kocayayla'nın tarihi önemi
Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmara Bölgesi'nin en güzel yaylalarından Kocayayla'nın tarihi öneme sahip olduğunu hatırlattı.

Teke, Osmanlı'da yaz aylarında ordunun savaş öncesi hazırlığını burada yaptığını belirterek "Burası yaz aylarında, özellikle hafta sonları çok rağbet görüyor. Doğayla uyumlu yaptığımız yatırımlarla insanları bu yaylada 12 ay buluşturmayı planlıyoruz." diye konuştu.

Bölgeye ciddi turist getirmeyi hedeflediklerini anlatan Teke, şöyle devam etti:

"Burada tarihteki Türk devletlerini simgeleyen 16 otağ oluşturduk. Her biri 80 metrekare civarında. İçinde tuvaleti ve banyosu bulunuyor. Bunlar için çok emek harcandı. Kırgızistan'dan getirilen 'Boz-Üy' diye adlandırılan orijinal çadırlar. Burada, çadır hayatını, imparatorluğa giden yolda önemli bir geçiş noktası olan çadırlarla yaşadığımız hayatı canlandıracağız. Yaptığımız girişimler şimdiden tur operatörlerince çok talep görmeye başladı. Burasını inşallah birkaç ay içinde hizmete açacağız."

ETİKETLER: uludağ Kocayayla
http://www.yapi.com.tr/haberler/kocayayla-turizme-aciliyor_165864.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!