Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Koleksiyon Ofislere Yönelik Yeni Tasarımlarını Tanıttı

Koleksiyon’un yeni ofis tasarımları “Self-Organised Workplace / Kendini Kurgulayan Çalışma Alanı” teması altında sunuldu. Dünya çapında tanıtımı Köln'deki Orgatec fuarında yapılan yeni tasarımlar Koleksiyon Tasarım ve Marka Direktörü Koray Malhan ev sahipliğinde tanıtıldı.

yapi.com.tr
Koleksiyon Ofislere Yönelik Yeni Tasarımlarını Tanıttı

Finanstan eğitime kadar çok sayıda sektöre özel, yarının çalışma kültürünü şekillendirecek tasarımlar sunan Koleksiyon, yeni teması olan “Self-Organised Workplace / Kendini Kurgulayan Çalışma Alanı” teması altında kültür ve kimliği yeni bir ışıkta okuyor, içinde yaşadığımız çağın dilini anlamaya yönelik yaklaşımlardan yola çıkıyor. Yeni yapının kuramsal farklarıyla birlikte tasarım, mimari, sanat ve edebiyat gibi dönemin tüm ifadelerini bu doğrultuda ele alıyor. Çalışma alanları ve kurgularındaki esnekliklerin geldiği noktaları, tasarımın farklı sanat disiplinleriyle olan etkileşimini birey, zaman ve mekan düzleminde irdeliyor. Çalışma ortamlarının kurgusunu bir dekorasyon unsuru olmanın ötesine taşıyıp; bir çağı anlama gayreti olarak değerlendirmek, alışılmışın dışında sorular sormak ve disiplinler arası yeni diyaloglar başlatmayı hedefliyor. 

Tasarımların arkasında yatan fikir modern çalışma alanlarına dair yeni yaklaşımlar oluşturma amacı taşırken, tüm alıcıları iş birliği halinde ilerleyecek çözüm sürecinde aktif bir katılımcı olmaya davet ediyor. Koleksiyon ortaklaşa bir yaratım yöntemi öneren “Self-Organised Workplace / Kendini Kurgulayan Çalışma Alanı” teması altında çalışma alanında insan zihni ve bedenine dair daha önce sorgulanmamış alanlara dair sorular soruyor.

Ödüllü Tasarımlar

Yeni Koleksiyon tasarımları arasında geçtiğimiz Ekim ayında Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri’nde Üstün Tasarım ödülüne layık görülen modüler oturma sistemi Calder ve yine çok yakın zamanda AIT 2016’da Innovation Award ile ödüllendirilen oturma ve çalışma ünitesi Boccaporto da yer alıyor.

  • Self Organised Workshop
  • Calder
  • Calder
  • Boccaporto
  • Orgatec standı
  • Orgatec standı
  • Orgatec standı


Tasarımlar yalnızca farklı alternatifler ve zengin bir mekansal kullanım olanağı sunmakla kalmıyor, aynı zamanda kurgulanma biçimlerine göre yeni düzenlemelere de imkan sağlıyor. Üç farklı puf ünitesinden oluşan Calder 40’ın üzerinde farklı kombinasyonun yaratılmasına ve zaman içinde değiştirilmesine izin verirken; ses geçirmeyen özel dış yüzeyi sayesinde Boccaporto ortak çalışma alanlarında ihtiyaç duyulan bireysel konsantrasyonun güçlendirilmesini sağlıyor. Rothko, Samu, Tache ve Poema gibi yeni seriye ait çok sayıda tasarım tekil zenginliklerinin yanı sıra alternatif çalışma kurguları yaratmak amacıyla bir arada kullanılarak açık kompozisyonların yaratılmasını mümkün hale getiriyor.

Calder (Tasarım: Studio Kairos)
Üç farklı puf ünitesinden oluşan Calder kullanıcısının ihtiyacına göre 40’ın üzerinde farklı kombinasyonun oluşturulmasına ve zaman içinde değiştirilebilmesine olanak sağlar. Açık ofisler ve otel, hastane bekleme alanları gibi ortak alanlarda değerlendirilebilen Calder kullanıcıların teknolojik ihtiyaçlarını karşılayacak enerji ve güç donanımlarına sahiptir.

CalderCalder

Boccaporto (Tasarım: Metrica)
Açık ofisler ve ortak alanlar için geliştirilen Boccaporto, iki farklı modele sahip oturma ve çalışma ünitesidir. Ses geçirmeyen özel dış yüzeyi, LED aydınlatma olanağı ve USB donanımı sayesinde kütüphane ya da havaalanı gibi kalabalık alanlarda çalışmayı mümkün hale getirir.

BoccaportoBoccaporto

http://www.yapi.com.tr/haberler/koleksiyon-ofislere-yonelik-yeni-tasarimlarini-tanitti_152614.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!