Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Serel'den Çevre Dostu Klozet

Kombi ve Seramik Fabrikası Kuracağız, Otomotive de Gireriz

Seramik ve armatürde E.C.A, Serel gibi markaları bünyesinde bulunduran Elginkan Topluluğu, 2010 yılına kadar 100 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyor.

Hürriyet Gazetesi/Hanife BAŞ
Kombi ve Seramik Fabrikası Kuracağız, Otomotive de Gireriz

sı ve yapı alanında faaliyet gösteren 20 şirkete sahip olan grup, ilk etapta Ege Bölgesi’nde 20 milyon dolara kombi fabrikası, Manisa’da ise 40 milyon dolarlık yer ve duvar seramik kaplama fabrikası kuracak. Üretiminin yüzde 30’unu ihraç eden Elginkan Grubu’nun hedefleri arasında Rusya’da armatür montaj hattı kurmak da var.

Büyüme Hedefi Yüzde 30:
Elginkan Topluluğu Yapı Grubu Başkanı ve İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Muzaffer Zeren, geçen yıl yüzde 25 büyüyerek, 600 milyon dolar ciro elde ettiklerini belirterek, bu yılki büyüme hedeflerinin yüzde 30 olduğunu söyledi. "2010 yılına kadar yurtiçinde ve yurtdışında 100 milyon dolarlık yatırım yapacağız" diyen Zeren, Ege Bölgesi’nde 20 milyon dolarlık yatırımla kuracakları kombi fabrikasının 2008’de, 40 milyon dolara mal olacak kaplama fabrikasının da 2009’da üretime geçeceğini açıkladı. Zeren, kaplama fabrikasında 10 milyon metrekarelik yer ve duvar seramik kaplaması, kombi fabrikasında da 700 bin adetlik kombi üreteceklerini aktardı.

Rusya'da Yatırım Planı:
600 milyon dolarlık cirolarının yarısının yapı, yarısının da ısı grubundaki şirketlerinden geldiği bilgisini veren Zeren, geçen yıl ihracat rakamlarının 150 milyon dolar civarında olduğunu, bu yıl bunu 200 milyon dolara çıkartacaklarını belirtti. Muzaffer Zeren, ABD’den, Kuzey Avrupa ülkelerine, İngiltere’den, Ortadoğu’ya kadar dünyanın çeşitli ülkelerine armatür, seramik ve radyatör ihraç ettiklerini kaydederek, ihraç yaptıkları her ülkedeki üretim sertifikalarını aldıklarını ifade etti. Yurtdışında da üretim planları olduğunu bildiren Zeren, "Rusya’da, 2008 yılında montaj hattı kurmayı düşünüyoruz. Rusya büyük ve iyi bir pazar. Pazarda büyük dağıtıcımız ve 350 satış noktamız var. Dağıtım ağımızın yanında 4 milyon dolara mal olacak 10 bin metrekarelik alanda montaj hattı kuracağız" diye konuştu.

Ortak Bulursak Otomotive Gireriz:
Elginkan Topluluğu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Zeren, yapı sektörünün kendileri için lokomotif olduğunu belirterek, farklı sektörlere de girmek istediklerini, daha önceden çıkmış oldukları otomotiv jant üretimine yurtdışından güçlü bir iş ortağı bulmaları durumunda girebileceklerini açıkladı.

Yurtdışında 10 mağaza açacağız
Elginkan Topluluğu, devlet destekli marka geliştirme programı olan Turquality’de, E.C.A markasıyla yer alıyor. Elginkan Topluluğu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Muzaffer Zeren, Turquality’nin desteğiyle 2008’de, 8-10 ülkede mağaza açacakları bilgisini verdi. Zeren, şöyle devam etti: "Açacağımız mağazların sahibi biz olacağız. Franchise gibi uygulamaları daha sonra düşünebiliriz. Yapacağımız yatırımla mağaza ve şovrum açacağız. Diğer şirketler gibi yurtdışında parça satışı değil, E.C.A, Serel markalarımızla satış yapıyoruz."

300 milyon dolarlık konut projesi yolda
Elginkan Topluluğu, kentsel dönüşüm projesi kapsamında Kartal’daki boru fabrikası ve Maltepe’deki yönetim binalarının yerine konut ve sosyal yaşam merkezleri inşa edecek. Muzaffer Zeren, iki ay içinde projenin belli olacağını belirterek, şu bilgileri verdi: "Maltepe’de konut yapım çalışmaları 2008’de, Kartal’da 2009’da başlayacak. Maltepe’deki merkezimizde 300 milyon dolar değerinde proje yapılacak."

5 milyon adetlik armatür pazarı var
İNŞAAT sektöründeki patlamanın yapı sektörüne de olumlu katkısı olduğunu kaydeden Muzaffer Zeren, "Mortgage Yasası’nın çıkmasından sonra talepte artış olacak. Türkiye’de yılda 600 bin yeni daire yapılıyor. 200-250 bin dairede ise yenileme yapılıyor. Her dairede 6 armatür kullanılıyor. Türkiye’de 5 milyon adetlik armatür, 2-3 milyon metreküplük panel radyatör ve 1.5 milyon adetlik kombi pazarı büyüklüğü var" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kombi-ve-seramik-fabrikasi-kuracagiz-otomotive-de-gireriz_54011.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!