Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Konteyner Kentte Yangın
BÖLÜM SPONSORU

Kömür Ocağında Antik Mezarlar

Muğla’nın Yatağan İlçesi Yeşilbağcılar Kasabası’nda, Güney Ege Linyitleri İşletmesi (GELİ) tarafından kömür ocaklarında yapılan hafriyat ve toprak

NTV-MSNBC



b>Muğla’nın Yatağan İlçesi Yeşilbağcılar Kasabası’nda, Güney Ege Linyitleri İşletmesi (GELİ) tarafından kömür ocaklarında yapılan hafriyat ve toprak alımı çalışmaları sırasında antik mezarlara rastlandı.
Yapılan kısa süreli kurtarma kazılarında, mezarların M.Ö 600-700 (geç geometrik dönem) yıllarına ait olduğu tespit edildi. Ayrıca mezarlardan birinin de II. Antiochos dönemine ait olduğu söyleniyor.
Muğla Müze Müdür Vekili Hakkı Alhan, yaptığı yazılı açıklamada, GELİ yetkililerinin Müze Müdürlüğü’nü haberdar etmesi ve jandarma ekiplerinin de güvenlik tedbirlerini almasının ardından Lagina kazı heyetiyle çalışmaya başladıklarını belirtti.
Börükçü mevkiinde yapılan kazılarda 5 adet mezar bulunduğunu bildiren Alhan, şu bilgileri verdi: “Mezarlardan biri mermer blok sıralı, diğerleri ise örgü tekne olarak inşaa edilmiştir. Mezarlardan birinde diğerlerinden farklı olarak mezar hediyelerinin konulduğu raf, diğerlerinde ise gümüş Rodos sikkesine rastlanmıştır. Ayrıca mezarlara konulan ölü hediyeleri arasında çeşitli tiplerde pişmiş toprak kaplar, bronz taşlar, altın kolye parçaları ve bronz sikkeler bulunmuştur. Yapılan kısa süreli kurtarma kazılarında, bu mezarların M.Ö 600-700 (geç geometrik dönem) yıllarına ait olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca mezarlardan biri II. Antiochos dönemine aittir.”

ARAMA KAZILARI DEVAM EDECEK
Alanda GELİ tarafından geniş bir jeofizik taraması yapılarak, arama kazılarına devam edilmesinin düşünüldüğünü kaydeden Hakkı Alhan, kendi başkanlığında yapılan kazı çalışmalarına arkeologlar Hakan Dinç, Şevki Bardakçı, Pamukkale Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Bilal Söğüt, Araştırma Görevlisi Tunç Sezgin, Muğla Koruma Kurulu’ndan Evrim Güner, Eylem Kazıl ve GELİ işçilerinin katıldığını bildirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/komur-ocaginda-antik-mezarlar_2143.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!